KookJij

Gebakken skaepsrond met Cranberrycompote, aardappels met rozemarijn uit de oven en Venkelsalsa

Een heerlijk gebakken skaepsrond met cranberrycompote, aardappels met rozemarijn uit de oven en venkelsalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: RTVNH
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken skaepsrond met Cranberrycompote, aardappels met rozemarijn uit de oven en Venkelsalsa te bereiden

Snij de schapenkaas in 6 puntjes. Klop het ei los. Haal de stukjes Skaepsrond eerst door het ei, dan door de paneer en zet even weg in de koelkast. Haal de kaas daarna weer
door het losgeklopte ei en dan weer door het paneermeel. Controleren of de kaas aan alle kanten omgeven is door de paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de Skaepsrond rondom goudbruin.

Cranberrycompote
Zet de cranberries met het suiker en water op een laag vuur en laat 15 minuten zachtjes koken. Druk door een zeef en zet apart.Serveer de gebakken Skaepsrond met de cranberrycompote.

Aardappels met rozemarijn uit de oven
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en meng ze met de olijfolie. Laat het geheel even een kwartiertje staan. Voeg de paprikapoeder, knoflook, rozemarijn en zout en peper toe en laat het geheel 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C staan.

Venkelsalsa
Verhit de olie in een koekenpan en smoor de venkel ca. 4 minuten. Doe hem in een schaal, voeg de overige ingrediënten toe en laat het afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst