Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans
Een heerlijk gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Alfons  Van de Mieroop
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Hongarije
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									Eigen recept uitgetest in de airdryer van Philips.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans te bereiden
  Snij de kaas in 2 dikke schijven en breng op een blad bakpapier.
Was de aardappel, schil en snij in enkele dikke schijven.
Leg de aardappelschijven 30 min in water met een weinig zout.
Kuis en schil de wortel en snij in kleine blokjes.
Pel de ui en versnipper de ui.
Dep de aardappel droog met keukenpapier.
Meng de olijfolie met een snuifje paprikapoeder.
Bestrooi de aardappel met peper en zout en smeer in met oliefolie en paprikapoeder.
Bak in de airdryer bij 200 graden gedurende 15 min en breng daarna de kaas op het bakpoeder er bij en laat nog 10 min bakken.
Fruit de ui en voeg er daarna de gekookte wortelstukjes en erwten bij en stoof nog enkele min verder.
Dien op met groenten, blokjes aardappel en kaas en drink een koele frissen witte wijn.
										Was de aardappel, schil en snij in enkele dikke schijven.
Leg de aardappelschijven 30 min in water met een weinig zout.
Kuis en schil de wortel en snij in kleine blokjes.
Pel de ui en versnipper de ui.
Dep de aardappel droog met keukenpapier.
Meng de olijfolie met een snuifje paprikapoeder.
Bestrooi de aardappel met peper en zout en smeer in met oliefolie en paprikapoeder.
Bak in de airdryer bij 200 graden gedurende 15 min en breng daarna de kaas op het bakpoeder er bij en laat nog 10 min bakken.
Fruit de ui en voeg er daarna de gekookte wortelstukjes en erwten bij en stoof nog enkele min verder.
Dien op met groenten, blokjes aardappel en kaas en drink een koele frissen witte wijn.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Ik gebruik in Hongarije geitenkaas waarin ui of look verwerkt zijn. De kaas noemt gomoly.
									
                    