Recept
« Terug naar recepten
					
						Garnalenravioli met venkel en kervelboter
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Garnalenravioli met venkel en kervelboter
Een heerlijk garnalenravioli met venkel en kervelboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Garnalenravioli met venkel en kervelboter te bereiden
Bloem,eieren,olie,water,zout,peper en nootmuskaat in kom doen en er een soepel noedeldeeg voor de ravioli van maken.
Het deeg een half uur laten rusten.
Intussen de sjalotten pellen en in blokjes snijden.
De tomaten aan de bovenkant even insnijden, kort in heet water dompelen,ontvellen, ontpitten en in reepjes snijden.
enige repen tomaat, garnalen en takjes kervel apart leggen.
De rest van de garnalen in blokjes snijden.
De olijfolie in de pan doen en verhitten.
De sjalot en garnalenstukjes hierin snel fruiten.
De tomaatreepjes toevoegen en dan alles laten afkoelen.
Intussen de groene kruiden wassen fijnsnijden en aan de afgekoelde massa toevoegen.
Het wittebrood verkruimelen aan de massa toevoegen en de vulling op smaak brengen met citroensap, zout, peper en Pernod.
Noedeldeeg voor de ravioli uitrollen en met een deegradertje kleine vierkantjes uitraderen.
De vulling op de helft van de deegkussentjes leggen en deze met de overige deegkussentjes bedekken.
De zijkant van de kussentjes goed aandrukken.
De gevulde ravioli in ruim water met olie en zout kort laten koken.
De venkelknollen schoonmaken, wassen en halveren.
De stronk eraf snijden en de groenten in fijne repen snijden.
De venkelrepen in water met zout beetgaar koken.
Vervolgens het water afgieten, de venkel in de boter licht fruiten en alles met zout en peper bestrooien.
De kervel fijnsnijden.
De groentebouillon verwarmen en er kleine stukjes koude boter door kloppen en de kervel eraan toevoegen en met zout, peper en citroensap op smaak brengen.
Uitserveren:
De venkel op het midden van het bord schikken.
De ravioli daarop leggen en de saus hier over schenken.
Met de achtergehouden garnalen,reepjes tomaat en groene kruiden garneren
									Het deeg een half uur laten rusten.
Intussen de sjalotten pellen en in blokjes snijden.
De tomaten aan de bovenkant even insnijden, kort in heet water dompelen,ontvellen, ontpitten en in reepjes snijden.
enige repen tomaat, garnalen en takjes kervel apart leggen.
De rest van de garnalen in blokjes snijden.
De olijfolie in de pan doen en verhitten.
De sjalot en garnalenstukjes hierin snel fruiten.
De tomaatreepjes toevoegen en dan alles laten afkoelen.
Intussen de groene kruiden wassen fijnsnijden en aan de afgekoelde massa toevoegen.
Het wittebrood verkruimelen aan de massa toevoegen en de vulling op smaak brengen met citroensap, zout, peper en Pernod.
Noedeldeeg voor de ravioli uitrollen en met een deegradertje kleine vierkantjes uitraderen.
De vulling op de helft van de deegkussentjes leggen en deze met de overige deegkussentjes bedekken.
De zijkant van de kussentjes goed aandrukken.
De gevulde ravioli in ruim water met olie en zout kort laten koken.
De venkelknollen schoonmaken, wassen en halveren.
De stronk eraf snijden en de groenten in fijne repen snijden.
De venkelrepen in water met zout beetgaar koken.
Vervolgens het water afgieten, de venkel in de boter licht fruiten en alles met zout en peper bestrooien.
De kervel fijnsnijden.
De groentebouillon verwarmen en er kleine stukjes koude boter door kloppen en de kervel eraan toevoegen en met zout, peper en citroensap op smaak brengen.
Uitserveren:
De venkel op het midden van het bord schikken.
De ravioli daarop leggen en de saus hier over schenken.
Met de achtergehouden garnalen,reepjes tomaat en groene kruiden garneren
 
                    



 
					