KookJij

Garnalen a la Plancha met door Knoflook en Pimenton Geinfuseerde Olie.

Garnalen a la Plancha met knoflook is een traditionele Spaanse tapa. Door de olie ook nog eens op smaak te brengen met gerookte paprika (=Pimenton de la Vera) voegt men veel smaak toe
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen a la Plancha met door Knoflook en Pimenton Geinfuseerde Olie. te bereiden

  1. Verhit de 125 cc olifolie in een sauspannetje en voeg toe de Pimenton de la Vera. Laat dit 30 minuten opkoken. Doe er dan de knoflook bij en laat nog eens 30 minuten sudderen. Verwijder dan de stukken knoflook en doe de geinfuseerde olie in een kommetje.
  2. Verhit in een anti-aanbakpan 1 eetlepel olijfolie en bak daarin de 12 garnalen net even gaar (per kant ongeveer 1 1/2 minuut).
  3. Verdeel de garnalen over de bordjes, bedruppel met citroen sap en een klein beetje pimenton-knoflook olie, strooi er zeezout en peper over en gesnipperd peterselieblad.
  4. Geef er stokbrood bij en de geinfuseerde olie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een aperitief bij of een droge rosé cq witte wijn bij.
Met een goede sherry erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst