KookJij

Gamba's pil pil (al ajillo) con tomate

Gamba's pil pil en Gamba's al ajillo, zijn 2 verschillende benamingen voor een en hetzelfde gerecht (ajillo is knoflook en pil pil is sissen). Ik heb ze beiden besteld tijdens mijn vakantie en kwam dus tot deze conclusie. Eigenlijk nooit over nagedacht van te voren. Het enige verschil dat ik kon constateren zat hem in de gamba's, de ene keer met en de andere keer zonder jasje. Een keertje kreeg ik ze zelfs met kleine tomaatjes erdoorheen. Omdat ik dat toch wel erg lekker vond en bovendien weer eens wat anders heb ik deze versie nu thuis ook gemaakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
  3. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gamba's pil pil (al ajillo) con tomate te bereiden

  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de gamba's en fijngehakte rode peper toe. De gamba's worden dan meteen roze. Draai ze om en voeg de gehakte knoflook en het paprikapoeder toe.
  2. Schep alles doorelkaar totdat de gamba's allemaal roze zijn en voeg dan de tomaatjes toe.
  3. Laat deze nog even meewarmen en doe alles dan over in een aardewerken schaaltje en zet het geheel ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 140 graden totdat ze gaan sissen.
  4. Haal het schaaltje uit de oven en garneer het met fijngeknipte bieslook en enkele partjes citroen (was ik op de foto vergeten). 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

IP: Je kunt er ook nog iets van kaas overheen doen, dit kun je zien op de foto zoals we het in het restaurant in Spanje hebben gegeten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst