KookJij

Fruitspiesjes

Een heerlijk fruitspiesjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fruitspiesjes te bereiden

1. Schil de ananas. Snij hem in kwartjes. Verwijder de harde middennerf. Spoel de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Spoel de appels, halveer ze en verwijder klokhuis en pitten.
2. Rits 2/3 van de rozemarijnblaadjes af. Spoel ze en schud overtollig water eraf (zodat ze nog een beetje vochtig blijven). Prik de halve abrikozen op een takje rozemarijn, de stukken ananas op een vanillestokje, de halve appels op een stokje kaneel.
3. Bestrijk de fruitspiesjes met gesmolten boter en bestrooi ze met de fijne suiker. Leg de abrikozenspiesjes 2 tot 3 minuten op de barbecue, de ananas- appelspiejses 5 tot 6 minuten. Werk af met gezeefde bloemsuiker en serveer met vanille-ijs of Engelse crème.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kim

kim zegt:
Het duurt maar 2 minuten:?
marijnissen

marijnissen zegt:
Begrijp ik het goed dat je dus 3 verschillende stokjes krijgt met aan ider stokje (rozemarijn, kaneel en vanille) een soort fruit? Wat overigens ook heel lekker is: Wentel het fruit door kokosmelk en daarna door suiker gemend met kaneel en dan een paar minuten op de BBQ.
shirazz

shirazz zegt:
lijkt me heerlijk en ga ik zeker maken op opnze buurt bbq:)