KookJij

Franse kust salade

Een heerlijk franse kust salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept ontstaan tijdens het zeilen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse kust salade te bereiden

Doe alle ingredienten in een afsluitbare schaal en meng met de dressing.

Bovenop de salade evt. wat mayonaise naar smaak.
Versieren met ei, tomaat, komkommer.

Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)

In het vroege voorjaar zijn we graag een weekje aan de Franse kust en bezoeken de plaatsjes waar we zomers met onze zeilboot voeren.
Vanaf land ziet het er heel anders uit dan vanuit zee.
Vaak neem ik bovenstaand slaatje mee voor onderweg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Hallo Renate, Ik heb het voor twee personen gemaakt, net na de afwas nog even omgeschept en natuurlijk even geproefd. Het is nu, zonder dressing, al lekker en morgen ga ik een vriendin als proefkonijn gebruiken.Is het gelaagd, ik denk nu al van wel, dat maak ik het morgen voor zondag. Ik laat weten hoe het gesmaakt heeft. Dank je wel voor je reactie. Groetjes Gerda :p:p:p
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Hoi Gerda, Dit is een recept voor 2 personen, dus voor 4 het dubbele ect. Mosterd is heel persoonlijk, ik heb die scherpe franse mosterd en daar neem ik maar een half theelepeltje van. Azijn 1 eetlepel en olie 2 eetlepels dat alles dus voor 2 personen.
Zonder de dressing en goed afgesloten kun je het prima in de koelkast bewaren. Mijn advies is: gewoon lekker uitproberen wat je zelf lekker vindt. Een klein schepje suiker is ook lekker erdoor. Peper en zout is ook zeer persoonlijk.
Maar ook gewoon wat slasaus of mayonaise in een schaaltje apart erbij, zout- en pepermolen en de gasten kunnen zelf naar smaak toevoegen. Zo kan iedereen genieten van deze salade. Mijn ervaring is dat het snel op is, want bijna iedereen vindt dit lekker, vanwege o.a. de appel (dat is het geheim volgens mij). Succes en veel plezier zondag.;)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Renate, alle ingrediënten zijn gesneden en gemixt. Ik heb een dressing gemaakt zoals aangegeven maar ik vind de mosterd overheersen terwijl ik er niet zoveel heb ingedaan. Kun je mij aangeven hoeveel van alles er gebruikt moet worden. Misschien vind je dit een domme vraag omdat ik zelf ook wel wat kan verzinnen maar ik hou me in eerste instantie altijd graag aan het originele recept. De dressing heb ik nog niet over de salade gedaan. Nog een vraag; Kan ik het afgesloten zonder dressing bewaren tot zondag, dan heb ik een grote BBQ. Ik wilde het eerst proberen voordat ik het mijn vrienden voor zet, maar ik vind het nu al lekker. Groetjes Gerda :p:D
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Gerda,
Goeie tip en ik ben benieuwd te horen hoe het slaatje was. groet van Renate;)
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Tineke, in Frankrijk kun je niet alleen genieten van de natuur, maar ook van dat heerlijke eten. Veel plezier:)
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Renate, ik neem inderdaad nooit zomaar belegde boterhammen mee maar doe er altijd een blaadje ijsbergsla tussen dan blijft het lekker knapperig. Sla, komkommer of wat augurken neem ik altijd apart mee in Tupperware doosjes. Als wij naar het strand gaan lijkt het soms wel een volksverhuizing met de dingen/spullen die we mee nemen, maar ik heb dan ook alles bij me tot aan een schaar toe.
Als ik het gemaakt heb laat ik weten hoe is was. Groetjes Gerda:):p
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Gerda, inderdaad heel simpel maar lekker handig om mee te nemen, iets anders dan belegde boterhammen, die overigens ook lekker te maken zijn, met extra sla tomaten en komkommer op b.v. een plak kaas. Want wat je "onderweg" koopt valt vaak tegen. Soms tref je het in Frankrijk, als de slager en de bakker vlak naast elkaar zitten, dan gaan ze bij elkaar lekker vers halen als je het treft en dan maken ze een heerlijk belegd stokbroodje klaar waar je bij staat en vragen ze wat je er allemaal op wilt, zoals die heerlijke franse augurkjes! Zo doe je nog eens leuke ideetjes op en die kunnen we elkaar op deze site weer doorgeven. Succes;)
hns

hns zegt:
Renate, Even nieuwsgierig, "onze visschotel", is dat iets speciaals? grten aan Hans, Hans:)
boomer

boomer zegt:
Ik heb nou al zin in een lekkere vakantie aan de Franse kust! Dit recept gaat echt mee.Héérlijk met een wijntje erbij. Was het maar zover ! Gr. Tineke:D:D:D
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Hoi Hans, wat leuk dat je ook van een borreltje houdt. Wij gaan straks weer onze visschotel nuttigen en als voorafje heeft mijn Hans een borreltje en ik een lekker wit wijntje. Je moet het genieten tenslotte zelf doen, zoals met alles. Fijne avond en grts van Renate en Hans:)
hns

hns zegt:
Wij Hansen hebben het toch altijd bij het goede eind. Een lekkere borrel bij een lekker hapje. Hans:):):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Renate, wat lijkt dit me lekker, en zo gemakkelijk mee te nemen naar het strand of bij een picknick. Ik ga het zeker maken. Groetjes Gerda :D