KookJij

Fillodeegtaart met broccoli en serranoham

Een heerlijk fillodeegtaart met broccoli en serranoham recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fillodeegtaart met broccoli en serranoham te bereiden

Voorbereiding:
Fillodeeg in 2 uur ontdooien. Broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Fillodeeg uit verpakking nemen en voorzichtig uitvouwen. Met keukenkwastje 3 vellen fillodeeg bestrijken met olie en met ruime overhangende rand in quichevorm leggen. Weer 3 vellen fillodeeg bestrijken met olie en op dezelfde manier in vorm leggen, maar iets verspringen. Dit nog 1 keer herhalen; quichevorm moet nu royaal met fillodeeg bedekt zijn. In kom eieren loskloppen met yoghurt. Feta en peper naar smaak erdoor roeren. Eimengsel in vorm schenken en broccoliroosjes erin leggen. Ham in repen snijden en losjes erover verdelen. Laatste vel fillodeeg verfrommelen en op vulling leggen. Overhangende fillodeeg losjes en onregelmatig over vulling vouwen. Taart tot bereiden in koelkast bewaren.

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Deeg bovenop taart licht bestrijken met olie. Taart een richel onder midden in oven schuiven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met een salade of met tomatensaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozenmeisje

rozenmeisje zegt:
Heerlijke, knapperige taart met broccoli en ham. Ook erg makkelijk om te maken omdat je hem gerust voor het bakken in de koelkast kunt bewaren.
Kortom: maken die taart! Succes gegarandeerd!:D:D