KookJij

Fazant op Brabantse wijze

Kooktip: Kies bij voorkeur een jonge vrouwtjesfazant. Jonge wilde dieren herken je aan het vet dat een wat gele kleur vertoont.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fazant op Brabantse wijze te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de fazant van binnen en van buiten goed met peper en zout.
  3. Korst hem aan in een hete pan met boter.
  4. Schik in een braadpan, leg er een laurierblad en wat tijm bij. Leg er de kropjes witloof naast en een klontje boter boven op de fazant.
  5. Maak een deeg van water en bloem en rol er een worst van. Zet het deksel op de braadpan en gebruik de deegworst om de pot volledig af te sluiten: leg het deeg op de rand van het deksel en de pot en druk goed aan.
  6. Laat de fazant nog 35 min. garen in de oven en dien op.

Mijn kookverhaal (Erwin Elens)

Wijntip
AMBO PINOT NERO 2012
Met zijn aroma’s van bessen en zwarte kersen, een fluweelzachte structuur en een fruitige afdronk past deze wijn perfect bij dit gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst