KookJij

Fagiolata

Een heerlijk fagiolata recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fagiolata te bereiden

Pel de ui en hak fijn. Was de tomaten, laat ze in kokend water schrikken, pel, halveer en ontpit ze en snijd in kleine stukken. Verhit 4 el olie in een pan en stoof de ui hierin tot hij glazig is. Voeg de tomaten toe en laat ze afgedekt op een matig vuur meestoven. Voeg de verse bonen erbij en voeg er zo veel water bij, tot alles goed bedekt is. Laat dit ca. 30 min. op een matig vuur sudderen.

Voeg basilicum, peterselie en selderie toe. Kruid met zout en peter. Breng aan de kook, doe de noedels erbij en laat deze zo lang koken tot ze gaar zijn.

Roer steeds opnieuw. Breng opnieuw op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de soep bestrooid met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Ellebel, heb het recept even aangepast maar het kan zowel met witte als met bruine bonen.;) Groetjes, Erwin.
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Erwin, kan jij ook voorbeelden geven van verse bonen? Lijk mij lekker. Groetjes, Ellebel