KookJij

Recept voor Extra vol vanille-roomijs

Een heerlijk extra vol vanille-roomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: De ijsmachine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Doe de garderoom en het vanillestokje in een pan en breng tegen de kook aan.
Neem de pan van het vuur, leg het deksel op de pan en laat minstens 20 min. trekken, of tot het mengsel afgekoeld is.
Neem het vanillestokje uit de room.
2.Klop de dooiers met de suiker tot een dik en lichtgeel maar geen schuimig mengsel.
3.Breng de vanille-room weer tegen de kook aan en giet dan al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel.
Doe de custard terug in de afgespoelde pan en laat onder voortdurend roeren zachtjes verhitten tot de custard net de achterkant van de houten lepel bedekt.
4.Laat de custard afkoelen - het mengsel zal sneller afkoelen als u het in een schone kom overgiet - en zet dan minstens 1 uur in de koelkast.
5.Klop de slagroom lobbig en schep hem door de gekoelde custard.
6.Giet het custardmengsel in de emmer en draai het roomijs volgens de aanwijzingen van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

geert

geert zegt:
Ps, ik ben wel diabetes.
g.kreeft

g.kreeft zegt:
Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij wel lekker!
Lydia

Lydia zegt:
Iris, de handleiding vind je hier --> www.gebruikershandleiding.com/Philips-HR2305/handleiding-5-38032
Mvg, Lydia:)
Jeanneke

Jeanneke zegt:
Dag Ylonka,
garderoom kan je vinden in de " Colruyt ". van het merk Galaxi. Vetgehalte.
Zeer lekker smeuïg roomijs. Heb al een paar keer gemaakt.
bertal

bertal zegt:
Iris,
Tot mijn spijt heb ik de handleiding van deze ijsmachine niet.
Zelf heb ik de "Delizia"
van Philips.
Veel succes met het zoeken en misschien is er wel iemand die dit bericht leest.:);)
m.v.g. Bert Allers
iris

iris zegt:
beste Bert, ik heb je recept gevonden, en zal t zeker uitproberen.de vraag is of jij soms een handleiding hebt van de philips cucina, ben ik verloren, en vind m nergens terug groetjes
bertal

bertal zegt:
Ylonka:
Garde room is room dat maar 25 % vet bevat.
Zelf koop ik ze wel eens in Duitsland ( woon vlak bij de grens )
Je kan het proberen bij de sligro of hanos.
anders gewoon slagroom gebruiken.
succes:);).
m.v.g. Bert Allers
Ylon ka

Ylon ka zegt:
Be: Garderoom. Ik ben gisteren overal op pad geweest om dit te vinden, weet iemand welke supermarkt dit verkoopt?
Bertal

Bertal zegt:
Anna:
Als je geen ijsmachine hebt, hoeft het niet apart in de koelkast.
Je kunt het dan gelijk in de vriezer zetten, wel ieder uur met een vork omroeren om ijskristallen te voorkomen.
succes:);).
mn.v.g. Bert Allers
Anna

Anna zegt:
Hoi Bert,

Ik neem aan dat de doos dan eerst de koelkast in gaat, en dan na hoelang de vriezer in?
Bedankt, en een goed weekeinde!:D
Bert Allers

Bert Allers zegt:
Anna:
Natuurlijk kan je ijs ook maken zonder ijsmachine.
Doe het ijs dan in een diepvriesdoos en roer met een vork ieder uur het ijs om, dit om ijskristallen te voorkomen.:);)succes
m.v.g. Bert Allers
Anna

Anna zegt:
Hoi Bert,

Kan ik dit recept ook maken zonder de mijsmachine?
Alvast bedankt!
Jeanneke

Jeanneke zegt:
Bedankt voor het zeer snel reageren op de omschrijving van " garderoom " .Ik ga het recept van dit roomijs zo snel mogelijk maken, want ik was al een tijdje aan het zoeken naar héél smeuïge roomijsrecepten.
bertal

bertal zegt:
Jeanneke:
Garda room is room die maar 25% vet bevat deze room laat zich ook niet binden.
Dus als je het recept nog eens goed leest is het wel degelijk 3 dl garderoom en 3 dl slagroom.
Succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
Jeanneke

Jeanneke zegt:
Wat is garderoom? En je moet dan nog eens 3 dl. slagroom toevoegen. En nog eens 3 dl. garderoom? Is toch een totaal van 6 dl. slagroom.
waarom apart opschrijven voor dit recept als je het 2 x room is ?