Dit recept gebruik ik in ons eet cafe dus is de hoeveelheid nog al groot. Kleinere porties maken kan ook natuurlijk door gewoon de ingredienten te halveren.
Eetsmakelijk
Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT420M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronald Kuipers
Bereidingstijd:
420 min
Personen:
50 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Bereiding:
Bouillon opzetten met uien, laurier, vlees, mediterranen kruiden mix, peper, zout en wat jeneverbessen.
2 tot 3 uur laten sudderen
Spliterwten goed wassen
Als vlees goed gaar is eruit halen, jeneverbessen en laurier verwijderen uit de bouillon en soepgroeten toevoegen aan bouillon samen met erwten,selderij, peterselie en in blokjes gesneden aardappel. Vlees klein snijden of pluizen en ook toevoegen aan bouillon. Rookspekjes toevoegen.
Geheel nu 3 tot 4 uur laten sudderen op laagste gasstand, eventueel kookplaatje ertussen als het te hard gaat.
Als de soep klaar is af laten koelen en in de koeling zetten. Per keer een pan vullen wat nodig is en warm maken samen met rookworst en in soepketel bewaren, of direct serveren
Serveren met roggebrood en katenspek
Bouillon opzetten met uien, laurier, vlees, mediterranen kruiden mix, peper, zout en wat jeneverbessen.
2 tot 3 uur laten sudderen
Spliterwten goed wassen
Als vlees goed gaar is eruit halen, jeneverbessen en laurier verwijderen uit de bouillon en soepgroeten toevoegen aan bouillon samen met erwten,selderij, peterselie en in blokjes gesneden aardappel. Vlees klein snijden of pluizen en ook toevoegen aan bouillon. Rookspekjes toevoegen.
Geheel nu 3 tot 4 uur laten sudderen op laagste gasstand, eventueel kookplaatje ertussen als het te hard gaat.
Als de soep klaar is af laten koelen en in de koeling zetten. Per keer een pan vullen wat nodig is en warm maken samen met rookworst en in soepketel bewaren, of direct serveren
Serveren met roggebrood en katenspek