KookJij

Erwtensoep

Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 420 min
Personen: 50 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwtensoep te bereiden

Bereiding:
Bouillon opzetten met uien, laurier, vlees, mediterranen kruiden mix, peper, zout en wat jeneverbessen.
2 tot 3 uur laten sudderen
Spliterwten goed wassen
Als vlees goed gaar is eruit halen, jeneverbessen en laurier verwijderen uit de bouillon en soepgroeten toevoegen aan bouillon samen met erwten,selderij, peterselie en in blokjes gesneden aardappel. Vlees klein snijden of pluizen en ook toevoegen aan bouillon. Rookspekjes toevoegen.
Geheel nu 3 tot 4 uur laten sudderen op laagste gasstand, eventueel kookplaatje ertussen als het te hard gaat.
Als de soep klaar is af laten koelen en in de koeling zetten. Per keer een pan vullen wat nodig is en warm maken samen met rookworst en in soepketel bewaren, of direct serveren

Serveren met roggebrood en katenspek

Mijn kookverhaal (Ronald Kuipers)

Dit recept gebruik ik in ons eet cafe dus is de hoeveelheid nog al groot. Kleinere porties maken kan ook natuurlijk door gewoon de ingredienten te halveren.
Eetsmakelijk

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst