KookJij

Elzasser zuurkooltaart

Een taartje met de smaken van een vakantiestreek, waar fijne herinneringen van ons liggen. Ik heb de taart naar eigen smaak wat aangepast, omdat een en ander niet voorhanden was en uiteraard voor 2 personen. Heerlijk met een koel glaasje Riesling.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Elzasser zuurkooltaart te bereiden

  1. Kook de zuurkool met wat peperbolletjes, jeneverbessen en laurier en eventueel een scheutje Riesling in 20 minuten gaar. Alleen koken in water is ook prima.
  2. Laat de zuurkool goed uitlekken en duw er nog vocht uit.
  3. Wel de verse rookworst 20 minuten in water nét tegen de kook aan.
  4. Laat vervolgens afkoelen en snij in plakjes.
  5. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. ( BEWAAR WAT ONGEBAKKEN SPEKJES VOOR GARNERING)
  7. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg.
  8. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel.
  9. Meng de zuurkool met de rookworst , casselerrib en de spekjes.
  10. Klop de eieren met crème fraîche en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  11. Leg de zuurkool met het vlees in de vorm.
  12. Schenk er het eimengsel over en garneer de taart met wat achter gehouden plakjes rookworst, reepjes casselerrib en ongebakken spekjes.
  13. Zet de taart laag in de oven , die voorverwarmd is op 200 graden boven en onder warmte. Bak de taart 30 - 35 minuten.
  14. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.
  15. Laat even in de vorm wat afkoelen alvorens aan te snijden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dagen en zeker de nachten worden al herfstachtig koud. Wij krijgen dan zin in zuurkool. Deze taart heb ik aangepat voor 2 personen. De hoeveelheden staan tussen twee haakjes .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst