KookJij

Recept voor Eiersoesjes met hartige vulling

Een heerlijk eiersoesjes met hartige vulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eierrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Neem de eieren uit de koelkast. Kook 4 eieren hard. Breng het water met het zout en de boter in een pan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer dit goed door elkaar. Neem de pan van het vuur en klop er een voor een 3 eieren doorheen. Reken 3 minuten per ei tot het deeg gaat glanzen. Schep met 2 theelepels bergjes op de bakplaat en zet de oven aan. Plaats de bakplaat midden in de oven gedurende 25 minuten op 225 graden. Bak de soesjes goudbruin en gaar. Open de ovendeur niet. Laat de soesjes afkoelen en knip ze daarna open. Meng de monchou met de kaas, de tabasco en de kruiden. Vul hiermee de spuitzak. Spuit een rozet op de onderkant van een soesje. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze met de eiersnijder in plakjes. Leg hiervan plakjes op de rozet en spuit op met het kruidenmengsel. Klap de soesjes dicht en serveer ze op een fraaie serveerschaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerrie1957

gerrie1957 zegt:
Hallo Marijke,
Kan ik de lege soesjes ook in de vriezer bewaren?
antonpieck

antonpieck zegt:
ik hou niet zo van soesjes,maar deze wil ik wel maken en proeven want ze zien er lekker uit,:?goed gedaan;)
max

max zegt:
Ziet er goed uit
:p:p