KookJij

Eendenborst in pittige Chinaasappelsaus

Ook in Azie hebben ze de combinatie ontdekt van eendenborst en sinaasappel.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst in pittige Chinaasappelsaus te bereiden

1).De eendenborsten heel licht zouten en FLINK bepeperen en een halfuurtje wegleggen om geheel op kamertemperatuur te laten komen.
2).Zet een antiaanbakpan op het vuur en laat hem heet worden. Leg de eendenborstfilets op de ingesneden velkant in de hete pan en bak de onderhuidse vetten gedurende 3 à 4 minuten er uit. Leg dan de eendenborsten gedurende een minuut of 2 op de vleeskant in de pan om ze verder te garen.
3).De eenden borsten gaan nu - afgedekt met alufolie - in de oven op 75°C gedurende een uur en daarna tussen de 50 en 60°C.
4).In de tussentijd gaan we aan de saus werken:
a).In een pannetje smelten we de 100 gram suiker met 1 eetlepel water tot een lichtbruine caramel (denk er aan, dat je niet roert).
b).In de tijd dat de suiker carameliseert maken we in een kommetje een mengsel van Grand Marnier, azijn en sinaasappelsap.
c).Dit mengsel gaat bij de caramel en we koken voor 1/3 in. Nu kunnen we wel roeren.
d).Dan gaat er in de Kikkoman en de haoyou (=oestersaus).
e).Met aardappelzetmeel en de bouillon hebben we een "indikker" gemaakt,welke we er onder roeren bij doen.
f).We hebben nu een glinsterende ingedikte saus gekregen, die we zo nodig verder op smaak brengen met peper, azijn en zout.
g).We zetten de saus even warm weg in de oven.
5).We snijden nu de eendenborsten in flinterdunne plakjes loodrecht op de draad.
6).Klaar om op te dienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

A). Als voorafje verdeel je de eendenborst over de bordjes en druppelt er wat saus overheen. Dan strooi je er nog vers geroosterde sesamzaadjes over.
B). Bij het hoofdmaal geef je het met rijst of noedels met paksoi, broccoli en taugé + saus en geroosterde sesamzaadjes.
*
WE drinken er een volle fruitige rode wijn bij zoals een Beaujolais Cru of een droge Riesling Ausleze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst