KookJij

Eendeborst met een gevuld tomaatje op een bedje van pasta

Een heerlijk eendeborst met een gevuld tomaatje op een bedje van pasta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendeborst met een gevuld tomaatje op een bedje van pasta te bereiden

Hol de tomaten uit en houd het vulsel en hoedje aan de kant voor de saus.
Witloof, sjalotje, wortel en look fijn snijden, kruiden en even opstoven en een beetje honing toevoegen.
Vul de tomaten met deze vulling en zet in een voorverwarmde oven op 180 gr in een beboterde vuurvaste schotel.
Pasta beetgaar koken, en evenzeer onder de pasta een beetje honing mengen.
Voor de saus: vulling tomaten, blaadjes van de bladpeterselie, goed kruiden en alles goed mixen.
Warm dit alles goed op en voeg room toe bind de saus met een beetje bruine roux.
Eendeborst : Snij in de vetlaag kruislings sneetjes,
leg de eendeborst op de vetlaagzijde in de pan en bak aan weerdzijde +/- 5 min. Snij deze in schijven en leg in alluminium folie. Leg deze even in de oven om te rusten en verder te garen.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met gemalen kaas en bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst