KookJij

Recept voor Eend ovenschotel met aardappelpuree

Een heerlijk eend ovenschotel met aardappelpuree recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Dit recept is van ons nichtje Miranda in Frankrijk, Montflanquin.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Als je een blik eend gebruikt, verwarm deze zodat het vet vloeibaar is. (niet gebruiken) Indien het poten zijn, haal het vlees van het bot.
Fruit de ui, piment en rozijnen in de olie.
Pers de sinaasappels uit en kook dit samen met de suiker in tot een siroop.
Meng dit alles en doe het over in een ovenschaal.
Kook de aardappels en maak er met de boter, melk en snufje zout een luchtige aardappelpuree en bedek het eendenmengsel er mee.
Strooi er wat paneermeel over voor een krokant korstje en eventueel een paar klontjes boter.
Schuif de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

De eend uit blik is te koop bij goed gesorteerde groothandelaren. Wij hebben deze gekocht in Frankrijk. Daar gewoon te koop bij de supermarkt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dat zijn weer goede berichten, meis!

Liefs terug!:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Anna , je kunt het geloven of niet heb de eend hier in België gevonden van een goed merk en wij maar blikken meenemen van Frankrijk ...dus de caravan zal iets lichter zijn na ons verlof de eendjes worden hier gekocht en met smaak bereid .Veel liefs xxx:);):p
Anna

Anna zegt:
Hihi!! Nou.....ik natuurlijk!!:D:D XXXX
derbyke

derbyke zegt:
Ge zijt me toch eentje hoor... en wie gaat de scheidsrechter zijn ;););)maar doe in elk geval mee xxxx;):p
Anna

Anna zegt:
Nee hoor, leuk juist! Gaan we een wedstrijdje houden wie het lekkerste gerecht heeft gebrouwen, haha!!;);)
Anna

Anna zegt:
Leuk om te horen!!
:D:D Ben ook benieuwd wat zij ervan gebrouwen heeft!!! Geniet nog lekker van jullie verlof, zonder al teveel pech:p:p:p:p Knuf voor jullie 3tjes:D:D
Anna

Anna zegt:
Ha meis, de eend is gewoon plane, geconfijt en in vet. Er zit verder niks bij, misschien wat zout. Dus helemaal klaar voor gebruik. Alleen nog van de botjes frummelen;););) De blikken wegen ongeveer 1.750 gram, dus meer dan genoeg voor deze ovenschotel, voor 4 personen;-)
Knuffels terug voor de bende! XXXXXX
derbyke

derbyke zegt:
Hier hebben ze wel verschillende soorten eend uit blik moet het gewoon eend zijn of is daar nog iets bij ???
Alé doet me plezier dat het het gesmaakt heeft ;)knuffels van de bende van de Azurenkust :);):pxxx
Anna

Anna zegt:
Ik ben heeeeel benieuwd! Uh, 1tje maar? Als je het geproefd hebt, wil je meer!!! Hihi:p:p Oh, je appeltjes en de rode wijnsaus waren subliem bij de eendenrollade! We hebben gesmuld, met z'n allen!!! Knufs, XXXX:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo meid vandaag gaan we kijken naar de eend ...zal wel op mijn manier klaar gemaakt worden omdat ik hier niet alles heb om echt te kokkerellen. Maar neem in elk geval eentje mee huiswaarts. Knuffels xxx :);):p
Anna

Anna zegt:
Vandaag is er een recept toegevoegd hoe je de eend kunt bereiden om in deze heerlijke ovenschotel te verwerken;)
http://www.kookjij.nl/recept-rillettes

Groetjes,
Anna
KookJij:D
Anna

Anna zegt:
Haha!
(Lijkt bijna op een verslaving, he?)Ben heel benieuwd;);)
xx
derbyke

derbyke zegt:
Anna, jij gaat Kookjij echt missen blijkbaar tot de laatste second erop .Voor de blikken eend ga ik op zoek laat het je wel weten ;);)XXX
Anna

Anna zegt:
Dank je!! Het ruikt al heerlijk hier!!;););)
Ik ben benieuwd of deze blikken bij jullie in den Belgiek te koop zijn:D:D
Tot horens!
XXX Anna.
derbyke

derbyke zegt:
Zo bij deze het recept is opgeslagen bij mijn favorieten zo te lezen een heerlijk gerecht laat het jullie smaken vanavond ... een fijn verlof en tot horen groetjes van ons 3 :);):p