Prettige kerstdagen en een gezond 2012 voor iedereen wensen :
Fijnproever mezelf en een dikke poot van Elmo ;-)
Even klikken op de foto en hij wordt uitvergroot.
Recept
« Terug naar recepten
Een verrassend gerechtje
PT40M
Een verrassend gerechtje
Een heerlijk een verrassend gerechtje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Een verrassend gerechtje te bereiden
Voor het deeg alle ingrediënten in een kom en met de mixer met kneedhaken alles goed mengen.
Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg zeer goed en dun uit met een deegrol. Verdeel het deeg in vieren beboter en bestrooi de taartvormpjes met bloem diameter 10 cm.
Verdeel het deeg in de taartvorm duw goed aan het overtollige deeg met de deegrol eraf rollen.
Leg de restjes van het deeg op bakpapier om grissini's te maken gewoon met een meetlat op het deeg leggen en reepjes snijden.
Bak de taartjes gevuld met bonen of erwten gedurende tien min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Geen nood als je geen erwten of bonen in huis hebt plan trekken en er rijst in leggen zoals ik het gedaan heb en het ging prima.
Haal uit de oven en verwijder de rijst.
Hou even aan de kant maar laat de oven zijn temperatuur houden.
De krieltjes in schil zijn beetgaar gekookt snij deze in iets dikkere schijven en bak deze krokant aan in boter met provencaalse kruiden.
Peren in de helft snijden klokhuis verwijderen met citroensap en kaneel bestrooien .
Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel besprenkel de peren rijkelijk met amaretto. Bak deze in de voorverwarmde oven ± 10 min., haal uit de oven .
Voor de saus, sjalotjes zeer fijn snijden, appelsien schillen en tussen de vliesjes het vruchtvlees los snijden pers het sap uit de appelsien.
Boter warm laten worden sjalotjes opstoven voeg alle ingrediënten toe en laat een vijftal min. inkoken. Als laatste de appelsien partjes en vocht toevoegen bind een beetje bij met bruine roux, houd de saus warm.
Vul de taartjes met de aardappelen en zet nog een tien tal min in de oven evenzeer de grissini's.
De peertjes nog een vijftal min in de oven .
Ondertussen de steaks bakken een beetje boter en olijfolie heet laten worden op een hoog vuur schroei het vlees aan beide kanten zet het vuur lager nog een beetje boter en langs beide kanten kruiden .
Een beetje amaretto erover het vlees ± 5 min bakken, mag rosé zijn .
Dresseer alles op bord en werk af met sinaasappelpartjes , rozemarijn en gemalen peper.
Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg zeer goed en dun uit met een deegrol. Verdeel het deeg in vieren beboter en bestrooi de taartvormpjes met bloem diameter 10 cm.
Verdeel het deeg in de taartvorm duw goed aan het overtollige deeg met de deegrol eraf rollen.
Leg de restjes van het deeg op bakpapier om grissini's te maken gewoon met een meetlat op het deeg leggen en reepjes snijden.
Bak de taartjes gevuld met bonen of erwten gedurende tien min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Geen nood als je geen erwten of bonen in huis hebt plan trekken en er rijst in leggen zoals ik het gedaan heb en het ging prima.
Haal uit de oven en verwijder de rijst.
Hou even aan de kant maar laat de oven zijn temperatuur houden.
De krieltjes in schil zijn beetgaar gekookt snij deze in iets dikkere schijven en bak deze krokant aan in boter met provencaalse kruiden.
Peren in de helft snijden klokhuis verwijderen met citroensap en kaneel bestrooien .
Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel besprenkel de peren rijkelijk met amaretto. Bak deze in de voorverwarmde oven ± 10 min., haal uit de oven .
Voor de saus, sjalotjes zeer fijn snijden, appelsien schillen en tussen de vliesjes het vruchtvlees los snijden pers het sap uit de appelsien.
Boter warm laten worden sjalotjes opstoven voeg alle ingrediënten toe en laat een vijftal min. inkoken. Als laatste de appelsien partjes en vocht toevoegen bind een beetje bij met bruine roux, houd de saus warm.
Vul de taartjes met de aardappelen en zet nog een tien tal min in de oven evenzeer de grissini's.
De peertjes nog een vijftal min in de oven .
Ondertussen de steaks bakken een beetje boter en olijfolie heet laten worden op een hoog vuur schroei het vlees aan beide kanten zet het vuur lager nog een beetje boter en langs beide kanten kruiden .
Een beetje amaretto erover het vlees ± 5 min bakken, mag rosé zijn .
Dresseer alles op bord en werk af met sinaasappelpartjes , rozemarijn en gemalen peper.
derbyke zegt:
;););)XXXX