KookJij

Duif met gekarameliseerde uitjes

Een heerlijk duif met gekarameliseerde uitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duif met gekarameliseerde uitjes te bereiden

Pel de sjalotjes en bak ze 40 minuten in 40 gram boter en 1 theelepel honing op zacht vuur.Bestrooi de stukken duif met peper en zout en bak eerst de bouten in 35 gram boter rondom bruin.Laat ze 10 minuten garen.Voeg dan de filets toe en bak ze ook rondom bruin.Voeg de wijn toe en stoof de duif gaar in 15 minuten.Zorg daarbij dat de boutjes onderaan in de pan liggen.Neem de stukken duif uit de pan en houd ze warm.Voeg de slagroom toe aan het braadvocht en laat de saus enkele minuten indampen tot een mooie dikte.Breng op smaak met dragon,zout en peper en citroensap.Verwarm de uitjes op zacht vuur en serveer ze bij de duif,samen met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

William

William zegt:
Super lekker dit recept
Tommy van Overmeeren

Tommy van Overmeeren zegt:
Prima recept!

Ik heb er enorm van genoten. De saus was me wat zurig maar de uitjes en duif zijn fantastisch op deze wijze.
Wijnkeuze erbij was een cabernet sauvignon en was uitstekend van smaak in combinatie.:)
helga tjelpa

helga tjelpa zegt:
Heerlijk en makkelijk recept. Dankzij onze labrador was ik in staat nog wat truffels toe te voegen:)
helga van velsen

helga van velsen zegt:
heerlijk recept en zeer goed te doen. ik heb het 'afgetopt' met truffel, maar dat was toevallig omdat onze hond er net een aantal gevonden had. Hartelijk dank.
Dini Vlaar

Dini Vlaar zegt:
erg lekker en makkelijk
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt Warner voor de leuke reactie. Marijke
Warner Thijssen

Warner Thijssen zegt:
Dit recept is zeer smaakvol. Ik heb het gemaakt met houtduiffilet. Een zeer goede combinatie. De uitgesproken wildsmaak van de duif doet het uitstekend met de saus en de gekarameliseerde uitjes. Een aanrader. Serveer er een stevige rode wijn bijv een zuidelijke Rhone of een Provence.