KookJij

Dubbel getrokken bouillon met diverse paddestoelen

Een heerlijk dubbel getrokken bouillon met diverse paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dubbel getrokken bouillon met diverse paddestoelen te bereiden

Maak de paddestoelen schoon en ontsteel ze en snijdt ze in vieren of zessen.
De gedroogde zetten wij op heet water
(net onder) en laten ze een half uur weken.
Als ze geweekt zijn uit laten lekken
(vocht bewaren) en in vieren delen.
In ketel met een beetje olie de voorheen gedroogde en de paddestoelen licht aanfruiten.
Het gevogelte bouillon met vocht van de gedroogde paddestoelen toevoegen en verwarmen.
De bieslook doen wij fijn hakken of dun knippen.
Brengt de soep op smaak met smaakstoffen eventueel met een scheutje port of Madeira.
SERVEREN:
Hier gebruiken wij voorverwarmde soepkoppen voor en garneren het met bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
p.feijen:
De gevogeltebouillon heb je van te voren gemaakt is de 1e keer.
Dan maak je de soep klaar zo als hierboven laat inkoken dat de smaak nog meer naar voren komt, is 2e keer.
dus dubbel getrokken.
smakelijk, succes.
Goed en gezond 2009 :);)
m.v.g. Bert Allers
p.feijen

p.feijen zegt:
Waarom heet dit dubbelgetrokken?Ik begrijp dat dubbel niet.