Recept
« Terug naar recepten
Drielse rijstsalade
PT20M
Drielse rijstsalade
Een heerlijk drielse rijstsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drielse rijstsalade te bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi met zout.
- Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de doperwtjes en sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en nog knapperig. Laat uitlekken en spoel ze af onder koud water.
- Laat de rozijnen 10-15 minuten wellen in lauwwarm water en een scheutje citroensap, laat vervolgens goed uitlekken.
- Maak de bosui schoon en snijd in halve ringetjes.
- Was de citroen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
- Schep de rijst met de doperwtjes, sperziebonen, rozijnen, bosui en citroenrasp door elkaar in een grote bak. Voeg hier ook het sap van de beide uitgeknepen citroenhelften aan toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi als laatste de pijnboompitten en cashewnoten erover.
- Serveer met 250 gram uitgebakken spekblokjes. En bladerdeegdriehoekjes met pesto (snijd een plakje bladerdeeg in 8 driehoekjes, bestrijk met pesto en bak 12-15 minuten in de oven op 200 graden).
- Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi met zout.
- Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de doperwtjes en sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en nog knapperig. Laat uitlekken en spoel ze af onder koud water.
- Laat de rozijnen 10-15 minuten wellen in lauwwarm water en een scheutje citroensap, laat vervolgens goed uitlekken.
- Maak de bosui schoon en snijd in halve ringetjes.
- Was de citroen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
- Schep de rijst met de doperwtjes, sperziebonen, rozijnen, bosui en citroenrasp door elkaar in een grote bak. Voeg hier ook het sap van de beide uitgeknepen citroenhelften aan toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi als laatste de pijnboompitten en cashewnoten erover.
- Serveer met 250 gram uitgebakken spekblokjes. En bladerdeegdriehoekjes met pesto (snijd een plakje bladerdeeg in 8 driehoekjes, bestrijk met pesto en bak 12-15 minuten in de oven op 200 graden).
Mijn kookverhaal (L Broers)
Deze salade heb ik een keer bedacht toen ik een zomers buffet bereidde in Driel waar ik (tijdelijk) in een boerderijtje woonde. Het gerecht viel ontzettend goed in de smaak!
rosanne zegt: