KookJij

Driekleuren saladetaartje

Een heerlijk driekleuren saladetaartje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Driekleuren saladetaartje te bereiden

Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schrap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Strooi er een beetje zout over en laat ze ca. 15 min. in een vergiet uitlekken.
Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit met een lepeltje. Dep de tomaten aan de binnenkant met keukenpapier droog en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng 1 el. olie, wat zout en peper erdoor.

Roer de hüttenkäse los en meng er een snufje peper en het basilicum door.

Druk met je vuist op een pollepel het vocht uit de komkommer en meng er 1 el. olie, het bieslook en wat zout en peper door.

Leg een serveerring met een doorsnede van 7 cm. op een bord. Schep er de helft van de tomaat in, druk dit iets aan, schep hierop de helft van de komkommer en druk dit ook aan, schep daarop de helft van de hüttenkäse en druk dit ook licht aan.
Verwijder de ringvorm en maak zo nog een taartje. Versier de taartjes met een toefje basilicum en halve druif.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Lekker receptje, maar inderdaad wat nattig uit de vorm gekomen. Toch goed te eten!