Recept
« Terug naar recepten
Drie kleurengelei in een glas
PT40M
Drie kleurengelei in een glas
Een heerlijk drie kleurengelei in een glas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drie kleurengelei in een glas te bereiden
In een kom met ruim koud water, 6 blaadjes gelatine 10 minuten weken. Aardbeien schoonmaken en kroontjes verwijderen en over 10 glazen verdelen. In steelpan 1 deciliter water verhitten. Gelatine goed uitknijpen. Al roerende in heet water oplossen. Rode limonadesiroop en 4 deciliter water erdoor roeren. Over glazen verdelen, ongeveer 41/2 eetlepel per glas. In de koelkast 1 uur laten opstijven. Op dezelfde manier laagjes maken van mandarijntjes met gele siroop en druiven met groene siroop. Laagjes telkens 1 uur in de koelkast laten opstijven. Gelei garneren met kauwgomballen.