KookJij
Lees meer Lees minder

Voorgerecht

Een paar pondjes aangekomen tijdens de vakantie of de feestdagen? In deze categorie vind je de smakelijkste recepten voor een voorgerechtje om op een vriendelijke manier die extra pondjes weer snel kwijt te raken. Zowel warm als koud.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Voorgerecht recepten

    1. Ingredienten: 500 gram witlof, 200 gram verse zalm, 1,5 dl light kookroom, 1 grote, bloemige aardappel, 1 el Worcestershire sauce, 1 el grove, pittige mosterd, 2 blaadjes (verse) laurier, 6 blaadjes verse salie, peper en zout (indien...
    2. Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout
    3. Ingredienten: beker snoeptomaatjes, 1 theelepel bouillonpoeder/pasta, 1 eetl. italiaanse kruiden uit de vriezer, water

    4. Ingredienten: ± 1500 g biologische pompoen, schoongemaakt en in stukken van ± 2 cm gesneden, 1 rode ui (fijn gesnipperd), het wit van 1 dikke prei in stukjes van 1 cm, rijstolie, 1,5 liter groentebouillon, peper en (zee)zout, stukje...
    5. Ingredienten: 2 witte uien, 4 mooi ronde tomaten, 2 mozzarellabollen, 20 basilicumblaadjes + een aantal als versiering, 2 EL olijfolie + olie voor de schaal, 2 EL balsamicoazijn
    6. Een leuk hapje, als voor-, tussengerecht of als amuse. Koolrabi en pekelvlees zijn wat minder gebruikte ingrediënten maar zeker het eten waard! Ingredienten: Koolrabi, Citroen, Augurk, Granny Smith Appel, Witte wijnazijn, Pekelvlees, Mosterd, Mayonaise, Olijfolie, Vers gemalen zout, Vers gemalen peper, Zout, Bieslook
    7. Ingredienten: 1 liter kippenbouillon, 200 cc kokosmelk, 300 gram kippenvlees, ontveld, ontbeend, in blokjes, 5 sjalotjes, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 lombok, ontzaad, in fijne ringetjes, 5 schijfjes gemberwortel, 1...
    8. Ingredienten: -1 potje visfond, -1 liter bouillon (van tablet), -1 prei, -1 flinke theelepel tijm (vers of gedroogd), - 1 knoflookteentje, -1 laurierblaadje, -1 blikje tomatenpuree, 1 potje kookroom 200 ml., -1 borrelglaasje witte wij...

    9. Ingredienten: 1 ons gerookte paling, 2 (zoute) haringen met uitjes, 2 zure haringen, 1 potje zwarte namaak kaviaar, 1 ons gerookte zalm, 1 ons krabsalade, 1 zakje gemengde sla, 2 tomaten in vieren gesneden, 1 citroen, geroosterd brood...
    10. Ingredienten: 150 - 200 gr wit krabvlees, 1/2 el worcestershiresaus, 1 tl paprikapoeder, 1 el citroensap, 30 gr blauwe druiven, 30 gr witte rijst, 1/2 tl mosterd, 1/4 kleine rode paprika, 1 el koriander, 40 gr geraspte Cheddar-kaas
    11. Ingredienten: 64 scampi’s, 12 teentjes knoflook, 120 ml dragonazijn, 60 ml water, 500 ml room, 1 bos peterselie, 4 tomaten, ½ koffielepel chilipoeder, Zout en peper
    12. Ingredienten: peterselie, 4 el bloem, 1 scheut becel bak en braad vloeibaar, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblad, 1/2 el kerriepoeder, zout, 1 tl sambal (naar eigen smaak), 1 scheutje ketjap manis, 8 plakjes gesneden stokbrood, olijfol...
    13. Ingredienten: 2 el olie om bakvorm in te vetten, 1 bosje peterselie, 1 bosje kervel, 1 bosje dille, 1 bosje bieslook, 1 citroen, 800 gram kwark, zout, cayennepeper, 6 plakken zalm ca 30 gram per stuk, 9 sneetjes roggebrood

    14. Ingredienten: grote zwarte champignons, 2 eetlepels verse knoflook pasta, ricotta of mozzarella kaas, oregano of ei, cracker
    15. Ingredienten: 1 ananas, 4 rode bieten, 100 gram feta, sap van 1 limoen, verse muntblaadjes, fijngehakt, verse koriander, fijngehakt
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.