-
Pittige kippenragout
Categorie: Voorgerecht
120 min
Ingredienten: peterselie, 4 el bloem, 1 scheut becel bak en braad vloeibaar, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblad, 1/2 el kerriepoeder, zout, 1 tl sambal (naar eigen smaak), 1 scheutje ketjap manis, 8 plakjes gesneden stokbrood, olijfol...
-
Griekse auberginesalade (Melizanosalata – mezedes)
Categorie: Voorgerecht, Koud
60 min
Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout
-
Absoluut lekkere garnalen- shitake
Categorie: Voorgerecht
10 min
Ingredienten: * bakje shitake, * japanse sojasaus, * ketjap manis, * twee bakjes grote garnalen (a ca. 100 gram, * verse gember, * teentje knoflook, * rode peper, * 1 citroen, * rucola
-
Witlofsoep met mosterd en zalm
Categorie: Voorgerecht, met Vis
30 min
Ingredienten: 500 gram witlof, 200 gram verse zalm, 1,5 dl light kookroom, 1 grote, bloemige aardappel, 1 el Worcestershire sauce, 1 el grove, pittige mosterd, 2 blaadjes (verse) laurier, 6 blaadjes verse salie, peper en zout (indien...
-
Tomaat-Mozzarella in de oven
Categorie: Voorgerecht
40 min
Ingredienten: 2 witte uien, 4 mooi ronde tomaten, 2 mozzarellabollen, 20 basilicumblaadjes + een aantal als versiering, 2 EL olijfolie + olie voor de schaal, 2 EL balsamicoazijn
-
Griekse slakjes)Cochili boubouristí
Categorie: Voorgerecht
15 min
Ingredienten: 1 blikje wijngaardslakken, 2 - 3 el bloem, zout, versgemalen peper, 3 el olijfolie, 1 tl (vers) rozemarijnblad, 3 el rode wijnazijn (evt. gedeeltelijk te vervangen door, Mavrodaphne (Griekse wijnlikeur)), donkere harde b...
-
Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
Categorie: Groenten, Voorgerecht
30 min
Ingredienten: 8 fijne plakjes gerookte ham, 2 aubergines, raketsla, 10 kleine tomaatjes, pijnboompitten, grof zeezout, olijfolie, peper, citroen
-
Snelle Caesar Salad
Categorie: Voorgerecht, Salades
20 min
Ingredienten: 125 ml Hellmann's light mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels Parmesaan, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 teen knoflook, 100 gram gerookt ontbijtspek óf gerookte ham, héél knapperig gebakken en verkruimeld, croutons...
-
Visschotel
Categorie: Amuse, Voorgerecht
20 min
Ingredienten: 1 ons gerookte paling, 2 (zoute) haringen met uitjes, 2 zure haringen, 1 potje zwarte namaak kaviaar, 1 ons gerookte zalm, 1 ons krabsalade, 1 zakje gemengde sla, 2 tomaten in vieren gesneden, 1 citroen, geroosterd brood...
-
Tonijn Carpaccio Japanse Stijl
Categorie: Voorgerecht, Koud
30 min
Ingredienten: 200 g verse tonijn,sushi-kwaliteit, stuk witte ramenas (5 cm) of handjevol radijsjes, 1 rode lombok van zaad ontdaan, bosje paarse shiso-kers of koriandersteeltjes, 1 limoen,hiervan 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoen...
-
Tomatensoep van verse tomaten
Categorie: Voorgerecht, Hoofdgerecht
60 min
Ingredienten: Ca. 3 kilo zeer rijpe tomaten, 1 pond rundergehakt, 1 zakje Silvo gehaktkruiden gewoon, 1 ei, 1 runderbouillonblokje, 1 prei, een klein beetje bloemkool in roosjes, 3 peentjes, 1/2 bosje selderij, Vermicelli naar behoeft...
-
Garnalen met groentetjes
Categorie: Voorgerecht, Kerst, Warm
40 min
Even een voorgerechtje uit proberen voor kerst: helemaal gelukt!
Ingredienten: 20 gram wortel, fijngesneden, 20 gram bleekselderij, fijngesneden, 1 bosuitje, 50 gram roze garnalen, 3 eetlepels crème fraïche, 25 gram geraspte kaas, peterselie, pikante paprikapoeder, vers gemalen zwarte peper, roomb...
-
Heldere groentensoep
Categorie: Voorgerecht, Warm
45 min
Ingredienten: 1 rode paprika, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 prei, 1 pot runderfond, 1 bouillonblokje, 500 ml water, 1 laurierblaadje, snufje foelie, snufje tijm, 4 el verse peterselie, fijngeknipt, 1 tl citroensap, 3 el...
-
Smeuiige vissoep
Categorie: Voorgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: -1 potje visfond, -1 liter bouillon (van tablet), -1 prei, -1 flinke theelepel tijm (vers of gedroogd), - 1 knoflookteentje, -1 laurierblaadje, -1 blikje tomatenpuree, 1 potje kookroom 200 ml., -1 borrelglaasje witte wij...
-
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden, kappertjes
Categorie: Voorgerecht, Koud
30 min
Ingredienten: 800 gram (verse) zalmfilets (rauw), 1 citroen, 2 takje peterselie, 12 sprieten bieslook, 4 kleine augurken, 2 el. kappertjes, 2 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd, 4 plakken gerookte zalm, 4 el. mayonaise, 250 ml. crème...
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Birria Taco's met de Birria Bomb