-
Griekse auberginesalade (Melizanosalata – mezedes)
Categorie: Voorgerecht, Koud
60 min
Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout
-
Supersnelle tomatensoep
Categorie: Ontbijt & Lunch, Voorgerecht
6 min
Ingredienten: beker snoeptomaatjes, 1 theelepel bouillonpoeder/pasta, 1 eetl. italiaanse kruiden uit de vriezer, water
-
Krab uit de oven
Categorie: Voorgerecht, Warm
25 min
Ingredienten: 150 - 200 gr wit krabvlees, 1/2 el worcestershiresaus, 1 tl paprikapoeder, 1 el citroensap, 30 gr blauwe druiven, 30 gr witte rijst, 1/2 tl mosterd, 1/4 kleine rode paprika, 1 el koriander, 40 gr geraspte Cheddar-kaas
-
scampi's met sint jacobsvruchten
Categorie: Wokken, Voorgerecht
20 min
Ingredienten: 20scampi's, 12s.jacobsvruchten, 1appel, 1kofl.curry, 1-stukje selder, 2tomaten, 1dl.groentenbouillon, 1dl.room, 1dl.droge witte wijn,1eetl.gehakte dragon
-
Amuse met koolrabi en pekelvlees
Categorie: Voorgerecht, Amuse, Kerst
30 min
Een leuk hapje, als voor-, tussengerecht of als amuse. Koolrabi en pekelvlees zijn wat minder gebruikte ingrediënten maar zeker het eten waard!
Ingredienten: Koolrabi, Citroen, Augurk, Granny Smith Appel, Witte wijnazijn, Pekelvlees, Mosterd, Mayonaise, Olijfolie, Vers gemalen zout, Vers gemalen peper, Zout, Bieslook
-
Champignonsoep
Categorie: Voorgerecht
20 min
Ingredienten: 400 gr. champignons of andere paddestoelen, 1 teentje knoflook, 50 gr. roomboter of olie, 50 gr. bloem, 1 lt. kruidenbouillon, 2 eetl. creme fraiche, eventueel light, platte peterselie
-
Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensau
Categorie: Voorgerecht, Koud
20 min
Ingredienten: 1 eendenborstfilet, 1 pastinaak, 50 gr. blauwe bessen, 1 el bessenjenever, Bieslook en paar bessen als garnering, Peper en zout
-
Bieten Salade uit Tunesie
Categorie: Salades, Voorgerecht
60 min
Ingredienten: 6 bieten, 1 middelgrote rode ui, 4 tenen knoflook, 10 cc kristalsuiker, 2 eetlepels rode balsamico azijn, 1/2 citroen,het sap, 2 eetlepels olijf olie, mespuntje zout, peper uit de molen, 1 bosje mint,blaadjes fijn gehakt
-
Komkommersalade met dille, knoflook, koriander en bosuitjes
Categorie: Salades, Voorgerecht
20 min
Een frisse en vooral slanke salade.
Ingredienten: komkommer, citroensap, zout, versgemalen peper, Rietsuiker, sesamolie, zure room, dille, koriander, bosuitjes, knoflook geperst
-
Gevulde Japanse misosoep
Categorie: met Groente, Voorgerecht
20 min
Ingredienten: 200 g verse tofu, 100 g champignons, 50 g shiitake paddenstoelen, 3 lente-uitjes, 1 EL eventueel rijstwijn, 2 pakjes MeiAsia Japanse Miso Soep Kruidenpasta, 2 EL Wokolie
-
Salade met eendeborst en passievruchten:
Categorie: Voorgerecht
70 min
Ingredienten: 3 Eendeborstfilets, 4 el limonadesiroop tropical ( carvan Cevitam ), 2 el citroensiroop, 1 1/2 tl tijm, 4 el olijfolie, zout en versgemalen peper, 1/2 el honing, 150 gram slamelange, 5 passievruchten, 30 gram boter.
-
Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix
Categorie: Voorgerechten, Voorgerecht, Voorgerechten, Warm
75 min
Nu eens cannelloni van courgettes en niet van pasta, gevuld met een spannende ricotta - mix
Ingredienten: 4 courgettes in dunne plakken geschaafd met de mandoline, 200 gram diepvries doperwten, 350 gram verse ricotta, 50 gram klein gescheurde jonge spinazie, 10 cc citroen rasp, 4 - 6 takjes mint :blaadjes snipperen, 2 eieren...
-
Gerookte pompoensoep
Categorie: Voorgerecht, met Vis
60 min
Ingredienten: ± 1500 g biologische pompoen, schoongemaakt en in stukken van ± 2 cm gesneden, 1 rode ui (fijn gesnipperd), het wit van 1 dikke prei in stukjes van 1 cm, rijstolie, 1,5 liter groentebouillon, peper en (zee)zout, stukje...
-
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden, kappertjes
Categorie: Voorgerecht, Koud
30 min
Ingredienten: 800 gram (verse) zalmfilets (rauw), 1 citroen, 2 takje peterselie, 12 sprieten bieslook, 4 kleine augurken, 2 el. kappertjes, 2 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd, 4 plakken gerookte zalm, 4 el. mayonaise, 250 ml. crème...
-
Bier - Frituurbeslag (basis)
Categorie: Voorgerecht, Warm
10 min
Ingredienten: Ingre: gezeefde bloem 125 gr, bier 1,5 dl, olijfolie 0,25 dl, eidooier 1x, eiwit 1x, zout 3 gram
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide