KookJij
Lees meer Lees minder

Voorgerecht

Een paar pondjes aangekomen tijdens de vakantie of de feestdagen? In deze categorie vind je de smakelijkste recepten voor een voorgerechtje om op een vriendelijke manier die extra pondjes weer snel kwijt te raken. Zowel warm als koud.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Voorgerecht recepten

    1. Ingredienten: 64 scampi’s, 12 teentjes knoflook, 120 ml dragonazijn, 60 ml water, 500 ml room, 1 bos peterselie, 4 tomaten, ½ koffielepel chilipoeder, Zout en peper
    2. Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout
    3. Ingredienten: -1 potje visfond, -1 liter bouillon (van tablet), -1 prei, -1 flinke theelepel tijm (vers of gedroogd), - 1 knoflookteentje, -1 laurierblaadje, -1 blikje tomatenpuree, 1 potje kookroom 200 ml., -1 borrelglaasje witte wij...

    4. Ingredienten: beker snoeptomaatjes, 1 theelepel bouillonpoeder/pasta, 1 eetl. italiaanse kruiden uit de vriezer, water
    5. Een lekker fris voorgerecht met meloenbolletjes, rauwe ham en een smaakvolle dressing. Ingredienten: 1 kleine galiameloen, 80 gr. serranoham, 1 el yoghurtmayonaise, 1 el tomatenketchup, 1 el gembersiroop
    6. Ingredienten: 2 el. olijfolie, 1 teentje knoflook fijn gesnipperd, 2 kleine aardappeltjes in blokjes, 100 ml. witte wijn, 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), 1 visbouillontablet, 200 gram kabeljauwfilet (of andere witte vis) in stukje...
    7. Ingredienten: 1 blikje wijngaardslakken, 2 - 3 el bloem, zout, versgemalen peper, 3 el olijfolie, 1 tl (vers) rozemarijnblad, 3 el rode wijnazijn (evt. gedeeltelijk te vervangen door, Mavrodaphne (Griekse wijnlikeur)), donkere harde b...
    8. Ingredienten: 500 gr bloemkool, 100 gr prei, kuipje philadelphia light bieslooksmaak, bouillontablet, water( 500 ml?), ev wat allesbinder of water extra bij te dun of te dik

    9. Ingredienten: 20scampi's, 12s.jacobsvruchten, 1appel, 1kofl.curry, 1-stukje selder, 2tomaten, 1dl.groentenbouillon, 1dl.room, 1dl.droge witte wijn,1eetl.gehakte dragon
    10. Ingredienten: 300 gram coquilles, geschoond en zonder koraal, in heel kleine blokjes gesneden, 500 gram zalmfilet, in heel kleine blokjes gesneden, sap van een 1/2 citroen, 1 goudreinet (of andere stevige rinse appel), in heel kleine...
    11. Ingredienten: 125 ml Hellmann's light mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels Parmesaan, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 teen knoflook, 100 gram gerookt ontbijtspek óf gerookte ham, héél knapperig gebakken en verkruimeld, croutons...
    12. Ingredienten: 200 g verse tonijn,sushi-kwaliteit, stuk witte ramenas (5 cm) of handjevol radijsjes, 1 rode lombok van zaad ontdaan, bosje paarse shiso-kers of koriandersteeltjes, 1 limoen,hiervan 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoen...
    13. Ingredienten: koriader (1 theelepel pas op niet te veel ), 1000 gr gemalen kaas naar eigen smaak) oude, belegen, pikate, Parmezaanse kaas., 6 bos ui in dunne ringetjes, 3 paprika's (mix), 3 teentjes konoflook, (pers of fijngesneden),...

    14. Ingredienten: 40 tijgergarnalen (rauw/gepeld), 1/2 tl knoflook uit de pers, 1 tl djahé, olijfolie, sweet chilli sauce (Go-tan)
    15. Ingredienten: 400 gr. champignons of andere paddestoelen, 1 teentje knoflook, 50 gr. roomboter of olie, 50 gr. bloem, 1 lt. kruidenbouillon, 2 eetl. creme fraiche, eventueel light, platte peterselie
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.