KookJij

Recept voor Dessert: panna cotta met een coulis van aardbeien en sherry

Een goede afsluiter na een heerlijk feestmenu.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Gelatine blaadjes laten weken in koud water. Breng de room samen met de suikers en sherry aan de kook neem van het vuur, de uitgeknepen gelatine blaadjes toevoegen en goed roeren. Laat even afkoelen vul de glazen met de coulis vervolgens voorzichtig de panna cotto toevoegen. Hiervoor heb ik een trechter genomen om te vullen. Laat opstijven in de koelkast en serveer zeer fris.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik kan niet wachten.... Heerlijke zomerkoninkjes vers van het land :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Anna hopelijk vlug zomer dan kunnen we weer gaan experimenteren met heerlijk fruit ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt heerlijk, Hilde! ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je Gerda hier smullen ze er elke keer ook van ;-)
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Heerlijk toetje, ik maak met regelmaat het vorige recept van jou en dat wordt met open armen ontvangen. Soms doe ik er vruchtjes in, zoals aangegeven met aardbeien en chocoladesaus, maar af en toe geef ik er wat vruchtjes bij zodat naar believen gepakt kan worden, het is echt verrukkelijk.