KookJij

Dessert: kerstcake met ananas

Een heerlijk dessert: kerstcake met ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: kerstcake met ananas te bereiden

Ananas schillen en in stukjes snijden. Oven voorverwarmen op 170 gr, cakevorm +/ 26 cm goed insmeren met boter en bestuif goed met bloem overtollige bloem verwijderen.
Boter laten smelten, voeg suiker en vanillesuiker toe. Meng deze tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Giet er de gezeefde bloem bij en roer tot een homogeen mengelsel bekomt.
Vul de cakevorm met een deel van het beslag vervolgens de ananas er over verdelen opnieuw beslag en eindig met ananas.
Bak de cake +/- 50 min controleer met een sateprikker of hij gaar is.
Laat de cake goed afkoelen voor je hem de vorm haalt.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Garneer de cake af met slagroom en de decoratie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dan zeker eens klaar maken ;-)
flameng

flameng zegt:
Dat vind ik lekker.
Lekkerbekje

Lekkerbekje zegt:
Lijkt me heerlijk.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk fris cakeje, viel goed in de smaak ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een verwennerij!