KookJij

Dagschotel: vis-videe met frietjes en groenten

Een heerlijk dagschotel: vis-videe met frietjes en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: vis-videe met frietjes en groenten te bereiden

Deze dagschotel werd bereid met restjes van de dag voordien. Deze bereiding mag je wel tellen op +/- 45 min.
In het kort, de vis werd met de boven vernoemde ingredienten in de pan gestoofd.
De groenten opwokken in de olie van de tomaatjes.
Frietjes een keer opbakken.
Het werk voor vandaag: maak een blanke roux van de boter, bloem en melk kruid naar smaak af.
Ontdoe de graten en vel van de vis, brokkel deze grof.
Voeg de vis bij de saus en laat op een zacht vuur opwarmen.
De groenten opwarmen.
De frietjes voor de tweede keer opbakken.
Bladerdeeg gebakjes even opwarmen onder de grill.
Serveer alles warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
:o:o:o;)
Anna

Anna zegt:
Niets gehoord...:p:p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Dat hadden we toch gezegd, maar ja wie niet wil luisteren :);):p
Anna

Anna zegt:
Had nog een dagje langer moeten blijven....:(:?:p:D