Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: varkenshaasje met groenten en opgebakken zoete aardappel
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: varkenshaasje met groenten en opgebakken zoete aardappel
De zoete aardappelen worden gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat de zoete aardappel op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de Verenigde Staten. Bij de bereiding worden de zoete aardappels geschild, gekookt en meestal met kruiden geserveerd als bijgerecht. In Canada zijn zoete aardappels ook erg populair, met name in de vorm van frietjes, de zogenaamde "Sweet Potato Fries".
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met groenten en opgebakken zoete aardappel te bereiden
- Aardappelen schillen en in schijven snijden deze beetgaar koken, afgieten en opbakken.
 - Varkenshaasje aanbakken en kruiden met peper en zout deze rosé verder laten bakken.
 - Witloof in fijne reepjes snijden, porei in ringen, ajuin in ringen deze opwokken in zonnebloemolie en kruiden met de Harissa kruiden.
 - In de pan van het vlees de kokosmelk toevoegen eveneens de tomaat concassé indien nodig bijbinden.
 - Seerveer deze dagchotel zeer warm.
 
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									
                    