KookJij

Dagschotel Sperzieboontjes met Gehakt en Satésaus.

Dit gerecht is gebaseerd op de : "dagschotel sperziebonen met satésaus " en de smaak elementen zitten in een zakje. ( Maggi) Het is een heerlijk dagelijks gerecht, dat in een mum van tijd op tafel kan staan, ook zonder dat zakje. En je maakt het zo pittig en romig als jezelf wilt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel Sperzieboontjes met Gehakt en Satésaus. te bereiden

  1. Kook de sperzieboontjes in het bouillonblokje 7-9 minuten beetgaar . Giet af( vang het kookvocht op)( dit heeft extra veel smaak) en laat uitlekken.
  2. Fruit de ui, knoflook en paprika enkele minuten in wat olie.
  3. Voeg het kerriepoeder toe en fruit even mee.
  4. Voeg het gehakt ook toe en bak het rul en bruin.
  5. Vervolgens gaan de sojasaus, sambal en pindakaas erbij.
  6. Roer alles goed door en voeg dan de room en het water toe. Laat even pruttelen. Als laatste gaan er de uitgelekte boontjes bij.
  7. Even mee verwarmen en klaar om te serveren.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met rijst. Kook de rijst in het kookwater van de boontjes en vul
eventueel aan met extra water

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst