KookJij

Dagschotel: Skreihaasje verpakt in een jasje met heerlijke groenten

Een heerlijk dagschotel: skreihaasje verpakt in een jasje met heerlijke groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: Skreihaasje verpakt in een jasje met heerlijke groenten te bereiden

Skreihaasje in twee verdelen.
Tomaat in schijven snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Witloof grof snijden.
Oven voorverwarmen op 200 gr. bij heerlijk weer bbq aansteken.
Neem folie en beleg met tomaten, pasta, witloof, sjalotjes en kruid goed. Leg de vis erop en evenzeer kruiden. Serveer de dattelcherrytomaten erbij, zeekraal, witte wijn en ciderazijn en niet vergeten de boursin.
Vouw het pakketje dicht en zet in de oven of bbq.
Voor het serveren afwerken met dille takje.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Michel wat kan je nog meer beschrijven, alles in volgorde snijden en vervolgens in het pakketje leggen. Laat de oven of BBQ zijn werkje maar doen. En natuurlijk daarna smullen;-) vriendelijke groetjes Hilde
Michel

Michel zegt:
Beschrijving van de bereiding is nogal gebrekkig, mag iets uitgebreider. Het recept zelf ziet er wel heel lekker uit.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Alma, skreihaasje is een jonge kabeljauw.
Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien. De naam Skrei is afgeleid van het Vikingwoord skrida, dat zoiets als 'reizen' betekent. Zoals je kunt lezen is deze vis niet heel het jaar te koop maar kabeljauw wel.
Hopelijk heb ik je een beetje verder kunnen helpen. Anders even googlen.
Groetjes :);):p
Alma

Alma zegt:
Wat is een skreihaasje??