KookJij

Dagschotel: scampi's met witloof, tomaat en puree

In België wordt jaarlijks gemiddeld 7 kg per persoon gegeten. Witloof is er de op één na meest gegeten groente. In Nederland eet men gemiddeld 3,2 kg per jaar en komt witloof op de derde plaats. Ook in Frankrijk behoort witloof tot de favorieten. Daar verorbert men per jaar gemiddeld 3,5 kg per persoon en komt de groente op de vierde plaats.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: scampi's met witloof, tomaat en puree te bereiden

  1. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water. Tomaat in vier snijden verwijder het vruchtvlees houd de partjes aan de kant voor afgarnering. Witloof halveren en in boter gekruid met peper, zout en muskaatnoot beetgaar bakken. Sjalotje fijn snijden. Scampi's met viskruiden kort krokant aanbakken. Het vruchtvlees van de tomaat fijn snijden deze samen met de sjalot even opbakken voeg de eieren toe en roer alles goed onder elkaar deze evenzeer kruiden met de viskruiden. De eimassa mag mag nog smeurig zijn. Aardappelen pureren de eimassa eronder mengen. Serveer alles zeer warm op bord ( foto ) en zet even onder de grill. Voor het serveren afwerken met de grijs garnalen en fijn gehakte peterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst