Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst
Een heerlijk dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst te bereiden
 Bak de worsten gaar aan in boter.
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren, kruiden, melk en boter toevoegen.
Rode kool, krenten en rozijnen eronder mengen.
Rode kool klaarmaken zoals gebruikelijk met suiker en appels en op een zacht vuur laten stoven.
Appels in twee snijden deze uithollen en vullen met de rodekool.
Zet in een beboterde vuurvaste schotel stoof deze verder gaar +/- 15 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af.
										Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren, kruiden, melk en boter toevoegen.
Rode kool, krenten en rozijnen eronder mengen.
Rode kool klaarmaken zoals gebruikelijk met suiker en appels en op een zacht vuur laten stoven.
Appels in twee snijden deze uithollen en vullen met de rodekool.
Zet in een beboterde vuurvaste schotel stoof deze verder gaar +/- 15 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									
                    