KookJij

Dagschotel: kabeljauw op een kleurijk bedje van lekkernijen

Een heerlijk dagschotel: kabeljauw op een kleurijk bedje van lekkernijen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: kabeljauw op een kleurijk bedje van lekkernijen te bereiden

Krieltjes in vier snijden en beetgaar koken.
Lenteuitjes grof snijden.
Indien nodig broccoli en bloemkool in kleinere roosjes verdelen.
Princesboontjes in stukjes snijden.
Bak deze samen met de krieltjes mooi aan in een beetje boter en olijfolie, kruid naar smaak.
Voor de saus: lente uitjes zeer fijn snijden.
Olijven fijn hakken.
Sjalotjes zeer fijn snijden.
Look door de lookperser doen.
Stoof dit samen even aan in olijfolie en voeg de coullis toe kruid deze goed met de viskruiden.
Kabeljauwhaasje en scampi's goed kruiden en steamen.
Serveer de saus op bord vervolgens de gebakken groenten en krieltjes erop.
Het kabeljauwhaasje en de scampi erboven op dresseren.
Werk af met de fijn gesneden lente ui en parmezaanse kaas.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst