KookJij

Dagschotel: courgette-videe op een bedje van puree

Een heerlijk dagschotel: courgette-videe op een bedje van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: courgette-videe op een bedje van puree te bereiden

Snijd het hoedje van de courgette en hol deze uit ( vulling kan je bewaren voor de soep )
Neem een vuurvaste schotel insmeren met boter leg de courgetten met de bovenkant in de schotel zet in een voorverwarmde oven op 150 gr en laat zachtjes garen +/- 20min.
Groenten in kleine blokjes snijden, champinons in 6 snijden, kruiden en even aanstoven in een beetje boter.
Maak een blanke roux van de boter / bloem en melk kruiden met muskaatnoot, citroenpeper, citroengras en gember.
Maak van de bereide kippengehakt balletjes.
Bak de kippenblokjes en balletjes goed gekruid aan in boter.
Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water en giet af, pureer en naar smaak kruiden. Meng de helft van de groenten onder de puree.
De andere helft van de groenten samen met de kippenblokjes en balletjes aan de saus toevoegen.
Neem de courgetten uit de oven.
Dresseer op bord, puree in het midden van het bord de courgette erop vul deze met de videevulling zet het hoedje erop, een beetje videevulling rond de puree en werk af met bieslook.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst