KookJij

Curry van lamsgehakt

Een heerlijk curry van lamsgehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cas Spijkers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Curry van lamsgehakt te bereiden

Week de sneetjes brood in de melk,snipper het sjalotje en pers de knoflook.Maal het vlees fijn in de keukenmachine en voeg het uitgeknepen brood en het ei toe.Roer het sjalotje en de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en peper.Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt en wentel deze door de bloem.Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballetjes hierin langzaam bruin en gaar in 15 minuten.Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en druk deze in een ingevette rijstrand.Houd warm tot moment van serveren.Voor de saus:Snipper de ui en fruit deze glazig in de boter.Voeg de kerrie toe en roer de bloem erdoor.Leng aan met de bouillon en laat even doorkoken.Roer de cr/eme fraïche en de appelmoes erdoor en breng op smaak met zout en peper.Draai de rijstrand op een platte schaal,schep de gehaktballetjes in het midden en schenk de saus rondom.Bestrooi royaal met gehakte koriander

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst