KookJij

Crepes Suzette met een sinaasappel-cointreau saus

Een heerlijk crepes suzette met een sinaasappel-cointreau saus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Frankrijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crepes Suzette met een sinaasappel-cointreau saus te bereiden

Voor de Crepes:
Meng bloem, suiker en zout. Voeg de eieren toe en meng alles met een spatule. Voeg langzaam melk en cider toe. Meng het deeg glad en voeg de olie nu toe. Meng en zet het crepes deeg nu aan de kant gedurende 1 uur. Bak de crepes in plantaardige olie. Ze mogen niet groter zijn dan een diameter van 15 cm.

Voor de sinaasappel-cointrau saus:
Breng 500 ml sinaasappelsap aan de kook en zet het vuur dan middelhoog. Voeg om te beginnen 150 gr suiker toe, 50 ml cointrau, 2 zakjes vanillesuiker en het puntje van een mes kaneel toe. Roer alles goed om en laat 20 minuten verder pruttelen. Proef van de saus en voeg naar eigen smaak: cointreau, suiker, vanillesuiker en kaneel toe. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. De saus is klaar voor gebruik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacq

jacq zegt:
Goed recept.
corrie geelhoed

corrie geelhoed zegt:
Sorry sorry, nu zie ik dat het voor 10 personen is, weer niet goed opgelet.
corrie geelhoed

corrie geelhoed zegt:
Hallo,
voor hoeveel personen is dit recept?
sabine

sabine zegt:
Is het niet nodig de saus te flamberen? Maakt dit enig verschil uit qua smaak?
Ronny

Ronny zegt:
Klopt! Het is een receptvan August Escoffier. ;)
mdc

mdc zegt:
Sorry het is geen Amerikaans recept, komt uit Frankrijk ;)
Ronny

Ronny zegt:
Je vouwt de crepes dubbel en duwt ze goed aan zodat je halve crepes verkrijgt. Hou er rekening mee dat de doorsnede van een crepes aar 15 cm mag zijn. Je draait 2 crepes dubbel en plaatst ze op een dessertbord of een voorgerecht bord. De bollen roomijs kun je dan in het midden (waar de reet is) plaatsen en de saus over de roomijsbolletjes en een beetje over de crepes. Hopelijk heb je hier iets aan, want het is een flashy dessert, waarmee je je vrienden en familie kan mee imponeren. Succes verzekerd! Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met mij op het volgend mailadres:

[email protected]
Jacques van Daelen

Jacques van Daelen zegt:
Er is helaas geen afbeelding beschikbaar. Nu kan je niet precies zien hoe de crepes gevouwen moeten worden. Het opdienen is erg belangrijk. Gewoon twee keer dubbelvouwen en min of meer op elkaar leggen?