KookJij

Cousquiche

Een heerlijk cousquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cousquiche te bereiden

Verwarm de oven op 180 graden. Fruit de gesnipperde ui in ruim olie, voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de couscous en oregano toe en blus het mengsel af met de bouillon. Plaats een deksel op de pan en laat de couscous in 7 minuten zachtjes garen. Laat de couscous een beetje afkoelen. Meng de eieren en room door de couscous en verdeel het x mengsel over kleine vormpjes. Plaats deze 15 minuten in de oven. Maak ondertussen met de kaasschaaf lange dunne plakjes van de komkommer. Leg er een paar blaadjes rucola op en rol de komkommer op. Snijd de zalm in blokken. Breng ze op smaak met zout en bak ze aan een kant kort in een beetje olie. Hak de hazelnoten fijn en meng ze met het zeezout.
Leg een taartje midden op een bord. Plaats er een of twee komkommerrolletjes op, met daarop de zalm. Druppel er een beetje olie over en bestrooi met het hazelnotenmengsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor je leuke reactie, en laat de familie maar lekker smullen. m.v.gr. Marijke
gerrit

gerrit zegt:
Ik heb al 2 keer gemaakt, en nu maakt de gehele Fam; het sorry mag dat.Gerrit:):(
addie

addie zegt:
Dit recept zag er zo lekker uit dat ik het direct heb gemaakt. Ik kan zeggen dat het nog lekkerder is dan het lijkt. Bedankt.