Recept
« Terug naar recepten
					
						Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden
Een heerlijk courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, parmezaan en kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											10
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden te bereiden
 Maak de ui, de courgettes en de paprika schoon.
Snipper de ui en snijd de courgettes en paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote soeppan, fruit de ui zachtjes glazig en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de paprika en ¾ van de courgette toe, smoor het geheel zo'n 4 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden, de bouillontabletten en 1 liter water toe.
Kook de groenten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Na het koken van de groenten:
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de verse roomkaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de tortellini en de rest van de courgette toe en kook de soep in nog ± 15 minuten zachtjes gaar.
De soep heeft nu 25 minuutjes gekookt: Tijd voor de finishing touch:
Voeg zout en peper naar smaak toe, roer de basilicum of peterselie er op het laatste moment door.
Schep de soep in grote soepkommen en strooi er royaal Parmezaanse kaas over.
Smakelijk eten!
 
									Snipper de ui en snijd de courgettes en paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote soeppan, fruit de ui zachtjes glazig en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de paprika en ¾ van de courgette toe, smoor het geheel zo'n 4 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden, de bouillontabletten en 1 liter water toe.
Kook de groenten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Na het koken van de groenten:
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de verse roomkaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de tortellini en de rest van de courgette toe en kook de soep in nog ± 15 minuten zachtjes gaar.
De soep heeft nu 25 minuutjes gekookt: Tijd voor de finishing touch:
Voeg zout en peper naar smaak toe, roer de basilicum of peterselie er op het laatste moment door.
Schep de soep in grote soepkommen en strooi er royaal Parmezaanse kaas over.
Smakelijk eten!
                    
victoria zegt: