KookJij

Courgette met vulling van lamsragout

Een heerlijk courgette met vulling van lamsragout recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgette met vulling van lamsragout te bereiden

Verwarm de oven voor op 180° C.





Spoel de courgettes en snij ze in stukken van 5 cm. Hol ze uit.


Bak het gehakt rul in wat olie. Voeg de ui, knoflook en worteltjes toe en roerbak 4 minuten mee. Blus de pan met de wijn en laat inkoken.


Doe de tomaten en de rozemarijn bij het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 à 25 minuten sudderen.


Vul de courgettes met het gehakt en schik ze in een ingevette ovenschaal. Ze 15 à 20 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Gelijk heb je Hilde, as. weekend maar maken, ik ga wel rundergehakt gebruiken, want ik eet geen lam, maar dat zal aan de smaak wel niet zoveel veranderen denk ik. ;):p:p:D
derbyke

derbyke zegt:
Slaatje, je fantasie gebruiken en het komt wel goed, gewoon klaar maken wat je lekker vind :);):p
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo slaatje, hier kan je zowel pasta, rijst en puree bij serveren ;)
Groetjes, Erwin.
slaatje

slaatje zegt:
Lijkt me lekker maar wat eten we erbij? Groetjes Gerda :p:p:p