KookJij

Courgette met gehakt

Een heerlijk courgette met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgette met gehakt te bereiden

Halveer de courgettes in de lengte, hol deze met een eetlepel uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de fetakaas en olijven in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de blokjes courgette, ui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten op zacht vuur.
Laat de vulling afkoelen.
Verhit de oven voor op 175° C.
Vermeng in een kom het gehakt met het courgette-uienmengsel, de fetakaas, de olijven, tijm, rozemarijn, zout en peper.
Vul de courgette helften met het gehakt.
Schenk de tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en plaats de courgettes naast elkaar in deze schaal.
Laat de courgettes in het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar worden.
Verdeel de gevulde courgettes over 4 borden en schenk de tomatensaus erom heen.
Lekker met zilvervliesrijst.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nicole

nicole zegt:
Dat heb ik ook een keer gemaakt en dat was lekker!!!!!:p
Alleen ik had mij verbrand aan het gloeiend heten sap van de courgette!!!;)
Groetjes.
aantje

aantje zegt:
lekker