KookJij

Corned Beef met Groene Kool en Winterpeen

Een heerlijk corned beef met groene kool en winterpeen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2500 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron: Amerikaanse vrienden, bewerkt door Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Corned Beef met Groene Kool en Winterpeen te bereiden

1).Doe het zout, suiker, laurierblad, peperkorrels, knoflook en 1 eetlepel kruidenmix in 2 liter water en verwarm dit onder roeren tot zout en suiker zijn opgelost. Laat afkoelen.Eigenlijk zouden we het pekelbad moeten verrijken met 10 cc Instacure (Natrium Nitriet 6.25%) voor de bacteriele veiligheid en de mooie rode kleur)
2).Doe het runderbraadstuk in de kom en giet daarover zoveel pekelmix dat het vlees ruim onderstaat. Zet een gewicht op het vlees, dek af en zet het geheel ongeveer 36 uur in de koelkast.
3).Het vlees is nu "corned" , met andere woorden, "gecured".
4).In een zeer grote pan met dikke bodem doen we het gepekelde vlees met de aardappelen, wortel, kool, ui, selderij en knoflook.
5).In een apart pannetje doen we het bier, de appelsap, mosterd en kruidenmix en roeren dat goed door tot een homogene vloeistof.
6).Deze biermix gieten we over de inhoud van de pan.
7).De pan wordt op middelhoog vuur gezet tot de vloeistof aan de kook is gekomen.
8).Deksel gaat op de pan en de pan met inhoud verdwijnt voor 12 uur in de oven (die op 90 graden Celsius staat) of langer wanneer het vlees nog niet zacht genoeg is.
OOK LEKKER:
Doe de groene kool of Savoye kool of desnoods witte kool niet in de stoofpan,maar bereid hem apart:
->In een grote pan een flinke kluit roomboter smelten en de kool aanfruiten tot die behoorlijk is geslonken en zacht is geworden.Ietsje zouten,maar flink peperen met vers gemalen zwarte peper

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Snijd het vlees in nette plakken.
Verdeel de groentes over de borden en leg het vlees daarop.
Geef er mosterd bij of sambal.
Zure uitjes en augurken passen ook wel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst