KookJij

Coq au vin (snelle manier)

Een heerlijk coq au vin (snelle manier) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coq au vin (snelle manier) te bereiden

Kruid de filets met peper en zout en bak ze in 4 min.in de olie rondom bruin en neem ze uit de pan.Bak het spek in het vet van de filets in 5 min.zachttjes knapperig.Voeg de ui,bleekselderij en knoflook toe en bak dit in 5 min.goudbruin.Voeg de bloem toe en laat het goed door het vet opnemen en licht laten kleuren.Voeg in delen de wijn en bouillon toe en roer goed zodat de saus licht en matig bind.Voeg de laurier,tijm,kipfilets weer toe en laat alles 15 min.met de deksel op de pan garen maar niet koken.Breng het evt.op smaak met peper,nootmuskaat en zout.Bij het opdienen strooi je de peterselie over heen.
Lekker met polenta of pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

juffie

juffie zegt:
We hebben dit op kamp klaargemaakt voor 15-16 jarigen. Ze vonden het heerlijk. (de kookploeg ook trouwens!):D