KookJij

Confituur van witte perziken

De perzik is een boomsoort en een vrucht. Ze bevat een houten pit net als de abrikoos, de pruim en de kers. Technisch zijn dit alle steenvruchten. De perzik is zelffertiel, en kan dus zichzelf bevruchten.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur van witte perziken te bereiden

  1. Verwijder de schil en de pit van de perzik, snij het vruchtvlees indien nodig iets kleiner. Neem een grote ketel de stukjes perzik, kaneel en de suiker in de pot breng aan de kook. Zorg dat de confituur op het kookpunt blijft. Regelmatig roeren en afschuimen na 60 min als de gewenste dikte is bereikt de potjes vullen met de confituur, deksel erop en laten afkoelen. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook een lekkere combi! Jouw ventje zal niets tekort komen, zie ik al! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Eerlijk gezegd hij is lekker, heb nog een receptje klaar liggen van braambessen met perziken. Moest de voorraad aanvullen voor de komende maand ;-) een van deze dagen er ook maar opzetten ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook weer zo'n lekker jammetje ;-)