KookJij

Confituur met een frisse toets

Heerlijk voor op de boterham.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur met een frisse toets te bereiden

  1. Bloedapelsienen schillen langs de vliesjes het vruchtvlees verwijderen ( 300 gr vruchtvlees ). Meloen schillen de pitjes verwijderen 400 gr vruchtvlees in blokjes snijden. Rabarber ontdoen van de draden deze in blokjes snijden. Dit alles in een grote kookpot voeg de suiker toe en breng aan de kook, zet de warmtebron iets lager maar de massa moet blijven koken. Regelmatig roeren en afschuimen laat +/- 60 koken tot de gewenste dikte is bereikt. Vul glazen potten met de confituur deksel erop en laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmmm, bij ons ook al weer volle bak rabarber, dus: aan de bak! :-)