KookJij

Recept voor Confituur de eerste oogst van de rabarber

Een heerlijk confituur de eerste oogst van de rabarber recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo & Blondy
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwijder de draden van de rabarber en snijd deze in fijne stukjes.
Aardbeien het kroontje verwijderen en in stukjes snijden.
Meloen ontdoen van schil en in fijne blokjes snijden.
Doe deze fruitsoorten in een ruime kookpot en doe de suiker erbij. Laat koken, blijf regelmatig roeren en schuim evenzeer regelmatig af. Na ongeveer 1 uur als de gewenste dikte is bereikt, de glazen potten vullen met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat het smaken Trudy, groetjes Hilde
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Mimi, je kan elke meloen soort gebruiken, hier werd galia meloen gebruikt.
En nu maar alles in huis halen en veel kook-plezier met de confituur.
Fijn een Griekse fan te hebben, misschien kan jij mij wat Griekse gerechten leren klaar maken, weer iets heel anders dan de Belgische keuken. Groetjes Hilde ;-)
Mimi Emmanouil

Mimi Emmanouil zegt:
Lieve Hilde ,

Ik heb al vele malen rabarber confituur gegeten, maar nu ik hier lees dat er aardbeien en meloen erin gaat, dan kan het niet anders dan super lekker zijn.
Maar lieve Hilde u sprak in uw receptje van " meloen ". Mijn vraagje naar u toe is, welke soort meloen heeft u gebruikt voor deze confituur te maken aub ?
Is het watermeloen , is het galia of ..... dus zou u mij aub kunnen helpen ? Want dan kan ik alles in huis halen om het te gaan maken .
Met de vriendelijke Griekse groetjes van uw trouwe fan

Mimi
Trudy van schalkwijk

Trudy van schalkwijk zegt:
Nou de potjes staan af te koelen. Ik hoop dat de jam in de pot nog wat meer opstijft.
Nog even geduld en dan kan ik het proeven.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker uit proberen Trudy ik moet toegeven hij is lekker ;-)
Trudy van schalkwijk

Trudy van schalkwijk zegt:
Dit lijkt me een heel lekkere combinatie die ik zeker wil gaan proberen.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
De potjes staan klaar voor ..... ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk! :-)