KookJij

Citroenrisotto

Een heerlijk citroenrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Lekker Tafelen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenrisotto te bereiden

Boen de citroen goed schoon, rasp de schil en pers dan de vrucht uit.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot hierin. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen/bedekt zijn met een dun laagje olie. Schenk vervolgens de witte wijn erbij. Daarna beetje bij beetje de bouillon. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vorige helemaal is opgenomen door de rijst, blijf goed roeren.
Meng als laatste de citroenrasp, -sap en mascarpone door de risotto. Breng op smaak met wat peper en zout.
Serveer met wat vers geraspte parmezaanse kaas, en evt. wat verse citroenmelisse (of basilicum).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst