KookJij

Chocoladesoufflés

Een heerlijk chocoladesoufflés recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Michel Roux
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladesoufflés te bereiden

Splits de eieren. Roer de dooiers alvast los met de 30 gram suiker en bestrooi de schaaltjes aan de binnenkant met de basterdsuiker. Breng de melk met 50 gram suiker aan de kook. Klop de dooiers nog eens los en voeg al roerende de bloem toe. Giet de hete melk al roerende bij de dooiers, roer los en schenk alles terug in de pan. Kook de vla 5 minuten en laat onder folie iets afkoelen (zo nu en dan roeren). Zet de oven aan en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Voeg de cacao en chocolade al roerende toe aan de banketbakkersroom. Klop alle eiwitten stijf met het zout en 40 gram suiker. Voeg eerst 1/3 van de eiwitten toe aan de room en meng vervolgens de overige luchtig door elkaar. Vul de schaaltjes tot aan de rand met het mengsel, plaats ze 10 minuten in de oven en bestuif ze daarna met de poedersuiker. Lekker met vanilleijs, of bij de koffie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roelie

roelie zegt:
Hoi, ik ga het eindelijk vanavond maken maar hoeveel zout moet er in? Groetjes roelie:)
Anna

Anna zegt:
Hoi Roelie,
Zo'n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Veel bakplezier!
Groetjes,
Anna
KookJij.:D
roelie

roelie zegt:
Hoi, ik wil dit heel graag proberen maar op hoeveel graden moet de oven staan? Groetjes roelie.
Sam

Sam zegt:
Ik heb dit gegeten en het is verukkelijk! Iedereen moet het proberen!:):)
natasja

natasja zegt:
wil het recept graag gaan proberen maar hoe warm moet de oven zijn ?
Lotte

Lotte zegt:
Heerlijk;):p Moet je echt maken
cherida

cherida zegt:
lekker:p!!