KookJij

Chocolademousse met sherry

Een heerlijk chocolademousse met sherry recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolademousse met sherry te bereiden

verwarm de melk met de stukjes chocolade onder regelmatig roeren in een pannetje tot de chocolade volledig is gesmolten.
week de gelatineblaadjes in lauw water. knijp de gelatine uit en roer deze door de warme melk-chocolademengsel.
voeg de gehakte hazelnoten toe en laat het mengsel onder nu en dan door roeren afkoelen.
splits de eieren. klop de eidooiers en 75 gr suiker in een kom enigzins schuimig en lichtgeel van kleur.
voeg de sherry aan het dooiermengsel toe.
roer het dooier-sherrymengsel door de afgekoelde melk-chocolademengsel.
sla de eiwitten op met de resterende suiker. sla even eens de slagroom stijf.
spatel de slagroom door het melk-chocolademegsel als dit een egaal mengsel is dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er door spatellen. verdelen over de glazen en 2 uur minimaal in de koeling laten opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst