Recept
« Terug naar recepten
Chocolade stekelvarken
PT60M
Chocolade stekelvarken
Een heerlijk chocolade stekelvarken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade stekelvarken te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een puddingvorm van 9 dl en 6 dl in en bekleed ze met bakpapier. Vul de vormen voor twee derde met het deeg. Bak de taart ca, 1 uur en de kleine ca. 40 minuten in de oven. Laat de taarten afkoelen op een taartrooster.
Leg de afgekoelde taarten op het werkblad, zet een scherp mes schuin op de taart en snijd er zo een stuk af: nijd naar het midden toe. Herhaal dit vanaf de andere kant,
zodat u drie punten hebt.
Leg de taart op een schaal. Leg het middenstuk van de kleine taart er als een neus tegenaan en schik de zijstukken ertussen, zoals op de foto. Plak de delen vast met een beetje botercreme.
Smeer de resterende creme uit en over de boven ? en zijkant. Kras het snuitje in met een prikker.
Breek of snijd de repen in stukjes en steek deze als steltjes schuin in de botercreme.
Houd een klein stukje marsepein achter. Verdeel de rest in drie gelijke stukken. Kleur een portie zwart, een groen en een cremekleurig. Kleur het kleine stukje achtergehouden marsepein bruin; gebruik deze kleur voor de appelsteeltjes.
Maak cremekleurige oortjes en pootjes, zwarte en witte oogjes en een zwart neusje en zwarte nageltjes. Maak groene appeltjes en schilder er met een penseeltje rode wangetjes op. Plaats de steeltjes. Druk de onderdelen van het stekelvarkentje op hun plaats en schik de appeltjes eromheen. Echt helemaal GEWELDIG!!
Vet een puddingvorm van 9 dl en 6 dl in en bekleed ze met bakpapier. Vul de vormen voor twee derde met het deeg. Bak de taart ca, 1 uur en de kleine ca. 40 minuten in de oven. Laat de taarten afkoelen op een taartrooster.
Leg de afgekoelde taarten op het werkblad, zet een scherp mes schuin op de taart en snijd er zo een stuk af: nijd naar het midden toe. Herhaal dit vanaf de andere kant,
zodat u drie punten hebt.
Leg de taart op een schaal. Leg het middenstuk van de kleine taart er als een neus tegenaan en schik de zijstukken ertussen, zoals op de foto. Plak de delen vast met een beetje botercreme.
Smeer de resterende creme uit en over de boven ? en zijkant. Kras het snuitje in met een prikker.
Breek of snijd de repen in stukjes en steek deze als steltjes schuin in de botercreme.
Houd een klein stukje marsepein achter. Verdeel de rest in drie gelijke stukken. Kleur een portie zwart, een groen en een cremekleurig. Kleur het kleine stukje achtergehouden marsepein bruin; gebruik deze kleur voor de appelsteeltjes.
Maak cremekleurige oortjes en pootjes, zwarte en witte oogjes en een zwart neusje en zwarte nageltjes. Maak groene appeltjes en schilder er met een penseeltje rode wangetjes op. Plaats de steeltjes. Druk de onderdelen van het stekelvarkentje op hun plaats en schik de appeltjes eromheen. Echt helemaal GEWELDIG!!
Anoniempje zegt: