KookJij

Chocolade puntjes met kaapse goudbes

Een heerlijk chocolade puntjes met kaapse goudbes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade puntjes met kaapse goudbes te bereiden

Lampionnetjes van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grof verkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in 2 uur laten opstijven. Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst